Tort pentru prietenii mei bucatarasi

de ela in Torturi, 11 Feb 2011 | 7248 vizualizari

 

pentru voi toti,pentru ca mi-ati facut ziua frumoasa,din tot sufletul si inima mea....am vrut o inima rosie,dar gelatina care se voia a fi rosie...era de fapt portocalie....dr Oetcker e de vina :)))

 

INGREDIENTE

  • o conserva cockteil de fructe(820gr),
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa, un plic zahar vanilat pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru prietenii mei bucatarasi:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.

Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos(depinde de cuptor).Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.

Fructele din compot le punem la scur,intr-o sita.

Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.

Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.

Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru prietenii mei bucatarasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (91)

adasev12 1

04.07.2011, 16:06

f bun si frumos tortul si eu vreau o felie mare mare.... si scz ca nu ti-am zis inca La multi ani! ...o fac acum, din toata inima! pupici!

abstract01 1

17.12.2018, 22:57

VI 1

21.12.2019, 12:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată