Tort de vara cu fructe

de nico_nico in Torturi, 16 Iun 2011 | 5761 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat

Umplutura si decor:

  • 1 litru frisca HULALA,
  • 2 esente de lamaie,
  • fructe(capsuni, 1 banana,1 cutie compot ananas,5 kiwi),
  • 3 plicuri de gelatina.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu fructe:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine ca o crema si adaugi apoi praful de copt si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri si apoi se pune faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se coace cam 45-50 minute. Se face proba cu scobitoarea.

Blatul copt si racit se taie in doua se insiropeaza cu siropul de ananas.Frisca se bate spuma tare iar la sfarsit se adauga esenta de lamaie.Jumatate din fructe le tai cubulete iar celelalte raman pentru decor.Se pune primul blat insiropat pe o tava pui putina frisca batuta , fructele taiate marunt iar putina frisca apoi cel de al doilea blat insiropat apoi se imbraca tot in frisca si se orneaza cu fructe.Peste fructe se pune gelatina.  Gelatina o prepari conform instructiunilor de pe plic.

 

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

17.06.2011, 18:41

ce de fructe bune bune

babi5

babi5 1

12.08.2013, 18:37

nico_nico

nico_nico 1

12.08.2013, 21:03

Multumesc mult ,fetelor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!