Desert tort Preferita

de miremirc in Torturi, 8 Iun 2012 | 250142 vizualizari

 

 Reteta am primit-o de la fina mea, Geta, careia ii multumesc pentru reteta, pentru ca este delicioasa ! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema ciocolata alba :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 iaurt cremosso mic
  • 1 danette de vanilie
  • 150 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 pliculete de gelatina granule (30 g)
  • 200 ml apa
  • Crema ciocolata:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 iaurt cremosso mic
  • 1 danette de ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra (sau de lapte)
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 pliculete gelatina granule (30 g)
  • 200 ml apa
  • Decor :
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • cercuri de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Preferita:

Blat: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca iese curata este gata. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.

Crema de ciocolata alba : Hidratam gelatina in 200 ml apa rece. Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi iaurtul cremosso, danette de vanilie, ciocolata alba topita pe aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu, frisca batuta spuma. La final in gelatina topita la bain-marie adaugam 2-3 linguri din crema , omogenizam bine, apoi o turnam peste restul de crema. Crema o turnam in aceeasi forma dreptunghiulara in care am copt blatul. Forma o stropim cu putina apa rece, apoi asezam folie alimentara . Dam la frigider pana pregatim crema de ciocolata(cam 30 minute).

Crema ciocolata: Hidratam gelatina in 200 ml apa rece. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iaurtul cremosso, danette de ciocolata, ciocolata de lapte topita pe aburi, frisca batuta spuma, iar la final in gelatina topita la bain-marie adaugam 2-3 linguri din crema, omogenizam, apoi amestecam cu restul de crema. Crema de ciocolata neagra trebuie turnata peste crema alba intarita, altfel riscati sa se amestece. Deasupra, peste crema maro asezam blatul copt. Dam la frigider pentru minim 5 ore sau de seara pana dimineata, cum am facut eu. Dupa ce scoatem tortul de la frigider, il rasturnam pe o tava dreptunghiulara.

Decor :   Fiecare poate sa decoreze tortul dupa bunul plac. Eu am ales sa asez cerculete de ciocolata alba pe margini, iar in centru am trasat linii fine de ciocolata topita . Am rupt 50 g ciocolata bucatele si am asezat-o intr-o punga. Punga am introdus-o in apa clocotita, timp de 3-4 minute, dupa care am lasat-o sa se raceasca. Am taiat un colt foarte mic la punga si am facut dungile .

Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Preferita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

miki_a 1

28.06.2016, 23:18

Pentru Georgescu: ....4 linguri cu zahar, 4 linguri cu ulei....iar daca ai sa gasesti "lgt" e lingurita! Sper ca ti-am fost de folos! Mai multe detalii despre gramaje gasesti si aici

http://www.dulciurifeldefel.ro/unitati-de-masura-in-bucatarie/

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:42

arata super

Anca ClaudiaCiobanu 1

04.10.2017, 22:37

L-am facut și e delicios! Am fost mai sceptica cu oul negatit din creme ,dar este minunat! Felicitări!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inima cu mousse ciocolata si visine