Tort racoros cu mere

de ralu_ca in Torturi, 16 Mar 2014 | 28366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere
  • 150 g zahar
  • zeama de la 2 portocale
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 filola esenta vanilie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca
  • bucati ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu mere:

Intr-un vas am baut albusurile cu praf sare, am adaugat zaharul si am mixat pana se topeste, apoi treptat galbenusurile si faina. Compozitia opbtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda ( am uns pe toata suprafata cu putina margarina)  si coacem la cuptor approx 30 minute si lasam sa se raceasca.

Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri, pe care le-am pus intr-o craticioara cu zahar si acopetite de apa si le lasam la foc sa la fierbem. 

Gelatina o inmuiem in 100 ml apa, apoi topim pe baie de aburi, fara sa fiarba. Aceasta o turnam peste compotul de mere impreuna cu zeama de portocale si esenta de vanilie.

Compozitia se toarna peste blat si lasam sa se intareasca.

 La final imbracam cu frisca si bucatele de ciocolata.

Un deliciu ! :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort racoros cu mere-0
Tort racoros cu mere-1
Tort racoros cu mere-2
Tort racoros cu mere-3
Tort racoros cu mere-4
Tort racoros cu mere-5
Tort racoros cu mere-6
Tort racoros cu mere-7
Tort racoros cu mere-8
Tort racoros cu mere-9

COMENTARII (26)

Rocsi 1

16.03.2014, 20:20

Mmm cel mai bun. Tare mult imi place

anca_rm 1

17.03.2014, 10:42

MIUTA 1

17.03.2014, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04