Tort Roxana

de diaconta in Torturi, 30 Mar 2013 | 4798 vizualizari

 

Tortul este pentru nepoata mea,de aceea i-am dat numele ei.A vrut un tort cu blat ciocolatos şi cremă de brânză,dar şi cu jeleuri pentru că-i plac foarte mult.Pentru blat am încercat o reţetă a Andreei Chinesfood,adică un „mudcake”,ciocolatos-noroios ))) Eu zic ca a ieşit un tort foarte bun la gust,de aspect nu zic prea multe că am fost cam pe fugă azi.Si pentru că amândoua nepoatele şi-au serbat ziua de naştere,am să le spun La mulţi ani!!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat(am folosit o cratiţă cu diametrul de 20 cm):

  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
  • 75 g unt
  • 65 g cacao
  • 4 oua sau 5 daca sunt mai mici
  • 120 ml lapte batut
  • 140 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Vanilie
  • Sare

Pentru crema:

  • 400 g brânza dulce de vaci
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 10 gr gelatina granule
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Jeleuri

Pentru jeleu de mure:

  • 300 g mure
  • 3 linguri zahar
  • 1 lungura amidon alimentar

Pentru decor:

  • 300 ml frisca
  • Inimoare de martipan si bilute de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Roxana:

Ciocolata rupta bucati am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul.Am lasat sa se topeasca,apoi am luat de pe fos si am lasat sa se raceasca bine.

Ouale le-am amestecat cu  zaharul,un praf de sare,vanilia cu ajutorul unui tel.

Nu trebuie amestecate prea mult.

Am pus laptele batut si am amestecat dupa care am încorporat si amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,bicarbonatul de sodiu si cacaoa,apoi am turnat ingredientele uscate peste amestecul de ciocolata.

Am vrut un tort mai înalt,de aceea am folosit o cratita de inox cu diametrul de 20 de cm.

Pe fundul acesteia am pus hârtie de copt si peretii i-am tapetat cu cacao.

Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 50-60 de minute.

Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.

Verificati cu un baţ de frigaruie  când este gata.Acesta nu trebuie sa fie  puţin umed si vor ramane pe el firmituri de blat.

Andreea spunea ca ar fi trebuit sa crape deasupra,al meu nu a crapat.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor si apoi l-am scos pe un gratar

Când se raceste capata o textura mai tare si este mai usor de taiat.

Am pregatit apoi crema.

Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am mixat frisca si am pus-o la frigider.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a transformat într-o pasta fina.

Am asaugat aromele.

Am încalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.

Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.

La final am încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.

Pentru jeleu,am pus murele cu zaharul într-o cratita,am lasat pâna au lasat sirop,am pus amidonul si am amestecat pâna s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

Am taiat blatul în trei pe orizontala.

Pe doua dintre blaturi am pus jeleu de mure.

Peste blatul cu jeleu am pus crema si jeleuri,apoi al doilea blat cu jeleu,crema si al treilea blat.

Am ornat cu frisca,bilute de ciocolata si inimioare de martipan.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Roxana-0
Tort Roxana-1
Tort Roxana-2
Tort Roxana-3
Tort Roxana-4
Tort Roxana-5
Tort Roxana-6
Tort Roxana-7
Tort Roxana-8
Tort Roxana-9
Tort Roxana-10
Tort Roxana-11
Tort Roxana-12
Tort Roxana-13
Tort Roxana-14

COMENTARII (46)

diaconta 1

04.04.2013, 12:36

Loredana multumim

diaconta 1

04.04.2013, 12:37

Kukibella

Lina24 1

25.12.2015, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04