Tort Sacher

de Dorothea in Torturi, 10 Sep 2010 | 4771 vizualizari

 

Aici, am o reteta buna pentru un Tort Sacher.
Clar, ca nu este originalul, dar este o reteta, care in alt forum se face mult de tot.
E simplu de preparat si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. Unt (nu din frigider!!! trebuie sa aiba temperatura camerei)
  • 200 gr. Zahar Pudra
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200gr. Ciocolata cu mininum 40 % cacao
  • 8 oua
  • 200 gr. faina
  • 3 lingurite de pudra de cacao
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru uns blatul:
  • Lichior de orange,
  • Marmelada de Apricose
  • Pentru glazura:
  • ciocolata de min. 40 % cacao,
  • unt de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Untul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider.

Ciocolata o pui intr-un vas, la baine marine. Lasi asa incet de tot, sa se topeasca ciocolata. O lasi sa se raceasca, apoi o pui  in spuma de unt.

Faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea se amesteca bine impreuna.

Spuma o amesteci cu mixul de faina si albusurile in 2 rinduri, adica, intai albusul, dupa aia faina, albus, faina.

Pui la copt la cca. 170 grade, pe nivelul din mijloc, in jur de 50-60 de minute. Cind este gata, o lasi in forma. Numai a doua zi o scoti usor din forma. O tai odata.

Daca vrei sa faci tort  cu fondant, pui marmelada si lichiorul (vreo 3 Linguri) la foc, si cind este fierbinte pui pe blat si o intinzi.. Restul de marmelada cu lichiör o pui si peste tort. Asa o lasi  o noapte, apoi poti deocra, daca vrei cu fondant, asa cum am facut eu, sau cu ciocolata.

Pentru glazura de ciocolata:

Ciocolata o incalzesti la fel cum am scris sus. Ea are temperatura buna, daca pui un strop pe buza si nu simti ca te arde.

 

TIPS-URI

1

Tortul asta este unul, caruia ii trebuie mult timp, ca sa fie bun, minim 3-4 zile dupa preparare. Cel mai bun este in a 7-a zi.

RETETA IN IMAGINI

Tort Sacher-0
Tort Sacher-1
Tort Sacher-2
Tort Sacher-3
Tort Sacher-4
Tort Sacher-5

COMENTARII (13)

Miha

Miha 1

11.09.2010, 09:00

E tare frumusel decorat asa cu inimioare roz.

Dorothea

Dorothea 1

11.09.2010, 10:37

Mersi mult!!
Eu nu vad nici o fuculita si aveti asa multe lucruri fine, de vas da si eu... dar unde??
Si se poate face, sa primesc message, daca imi srie cineva??

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:57

arata superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!