Tort Sacher

de simona72 in Torturi, 6 Iul 2014 | 2072 vizualizari

 

Mi-a ramas gandul la el de cand l-am vazut la Laura. Este un tort simplu, cu ciocolata si gem de caise...o combinatie ideala si pe gustul meu. Nu i-am adus foarte mari modificari, doar am insiropat putin blaturile cu nectar de caise pe care l-am facut anul trecut...nu este necesar, dar baietilor mei le plac prajiturile insiropate si am avut ceva reclamatii:))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 50 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 130 gr unt moale
  • pt umplutura:
  • 10 caise bine coapte
  • 2 linguri zahar
  • pt glazura
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 50-70 ml lapte
  • pt insiropat (optional):
  • 1 cana nectar de caise de casa http://www.bucataras.ro/retete/nectar-de-caise-48698.html
  • pt decor:
  • 1 caisa(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Pentru blat: am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut spuma cu 1 praf de sare si zaharul, pana au devenit o bezea. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele, se amesteca cu un tel tip para si se adauga treptat cate un galbenus. Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza si se adauga amestecul de ciocolata, apoise adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga jumatate din albusurile batute spuma, se amesteca pana la incorporarea perfecta, se aduga si restul de bezea, amestecandu-se incet de data aceasta, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Se pune aluatul intr-o tava rotunda, eu am folosit una de silicon si se da la cuptorul incins la 160 grade pt 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca complect in cuptor cu usa intredeschisa.

Pentru umplutura: se spala caisele, se scot samburii si se paseaza la robotul de bucatarie. Se pun fructele pasate intr-o craticioara cu fund dublu, se adauga zaharul si se fierb 10-15 minute, pana capata consistenta de gem, dar nu foarte gros. Se lasa sa se raceasca.(eu l-am facut cu 1-2 zile inainte)

Pentru asamblare:se taie tuguiul blatului(se indreapta), se taie blatul in doua, se pune primul start pe un platou, gratar, fund de lemn...se insiropeaza, nu foarte tare, cu jumatate de pahar de nectar, se pune jumatate din gemul de caise, se pune al doilea strat, se insiropeaza si se pune deasupra restul de gem. Se da la frigider pt 1-2 ore. Se glazureaza tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu laptele. Se pune un prim strat subtire de ciocolata, se da la frigider pentru 20 minute si se glazureaza cu restul de ciocolata ramasa.

Am folosit ca si decor o caisa data prin glazura de ciocolata.

Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

daca aveti gem de caise facut din anul precedent, folositi-l pe acesta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Sacher 330966
retete culinare - Tort Sacher 330967
retete culinare - Tort Sacher 330968
retete culinare - Tort Sacher 330969
retete culinare - Tort Sacher 330971
retete culinare - Tort Sacher 330972
retete culinare - Tort Sacher 330973
retete culinare - Tort Sacher 330974
retete culinare - Tort Sacher 330975
retete culinare - Tort Sacher 330976
retete culinare - Tort Sacher 330977
retete culinare - Tort Sacher 330978
retete culinare - Tort Sacher 330979
retete culinare - Tort Sacher 330980
retete culinare - Tort Sacher 330981

COMENTARII (21)

Lavinia 1

07.07.2014, 20:01

deliciu

Luckycake 1

07.07.2014, 22:15

vreau si eu

mirela0911 1

08.07.2014, 14:53

super arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L