Nectar de caise

de simona72 in Sirop / Compot, 12 Iul 2013 | 2675 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc inca odata ca tare multe lucruri am mai invatat eu de la voi...multumesc tare mult bucatarasi>:D

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 700 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de caise:

Trebuie sa va spun de la inceput ca totul am facut la ochi...am citit pe la voi si am facut dupa gustul meu si dupa umilele mele cunostinte. Deci....am spalat caisele, le-am desfacut si curatat de simburi. Am pus o oala de 8 l cu apa la fiert, sa incapa toate caisele la fiert. Apa am pus cam 4-4,5 litri de apa. Am adaugat si zaharul in apa sa fiarba impreuna. Cind apa a inceput sa fiarba am adaugat caisele pt maxim 5 minute. Le-am scos cu o spumiera si le-am pus in robotul de bucatarie si le-am pasat bine de tot. Am pus piureul rezultat intr-o alta oala, am adugat din apa in care am fiert caisele, cam cit doriti voi sa-l diluati, sa iasa de gros...eu am pus toata apa, am pus oala la foc mic, am luat spuma formata si am lasat la fiert 1 ora. Am pus fierbinte in sticle curate si sterilizate. Am acoperit sticlele cu o patura si le-am lasat 2 zile, apoi le-am depozitat in camara. Servit cu cuburi de gheata este un deliciu!!!

 

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 4 sticle a 750 ml+4 sticle 500 ml

2

zahar am pus cit am dorit eu de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Panacris 1

13.07.2013, 12:07

Babi, tot din caise am făcut și eu A dat Zmeul cel mic de gustul lui și trebuie să mai prepar o tură

simona72 1

13.07.2013, 12:29

Nici la mine nu o sa tina mult Cristina, sigur mai fac...partea proasta e ca nu prea am sticlute

camelia75 1

14.07.2013, 17:25

La fix pentru caisele din frigiderul meu cu care nu stiam ce sa fac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine FARA FIERBERE