Tort sah

de nadina73 in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 5991 vizualizari

 

Pentru ca maine e Sfantu Andrei ,nu putea lipsi si un mic tortulet,doar avem un Andrei in familie ,adica Dragos pe care il cheama si Andrei,La multi ani ,tuturor celor ce poarta acest nume Sfant Andrei si Andrea

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 100 zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • 80 faina
  • 1/2 praf de copt

crema:

  • 500 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 250 mascarpone
  • 1 intaritor de frisca

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar de apa
  • esenta rom

decor:

  • bombonele,jucariI
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah:

Se separa albusurile de galbenus si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin.Se adauga apa ,galbenusurile si uleiul si se amesteca usor cu o paleta,se pune faina si praful de copt.

Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao si in cealalata 1 lingura de amidon.

Se pregatesc 2 tavi mici si se coc  la 160 grade aproximativ 25 minute,in tava de cozonc e foarte bine

crema:

se bate bine frisca cu cu zaharul si intaritorul

mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Se pregateste un siropul:

se caramelizeaza 3 linguri de zahar apoi se stinge cu un pahar de apa ,se lasa la racit dupa care se pune esenta de rom si se insiropeaza baturile  taiate fasii late de 1,5-2 cm.

Asamblare:Se aseaza pe o tava o fasie galbena,una maro si iar una galbena si una maro sau numai 3 bucati,depinde cat de lata va este tava in care ati copt blaturile

Se insiropeaza bine blaturile se pune crema si din nou se pun fasii din blat dar in  sens contrar de cele `puse pe primul rand.Adica daca s-a inceput cu maro pe primul rand acuma se va incepe cu galben,astfel ca la final va rezulta ceva gen "sah".

Se imbraca cu crema si se decoreaza dupa bunul plac

PS:piticii au zis sa le scriu numele (cu toate ca am zis ca scriem Andrei,dar in final au convenit ei  sa scriem si Dragos si Rares si am impacat si capra si varza)asa ca comanda s-a executat rapid ,dupa care au urmat jucariile,o multime in final

 

RETETA IN IMAGINI

Tort sah-0
Tort sah-1
Tort sah-2
Tort sah-3
Tort sah-4
Tort sah-5
Tort sah-6
Tort sah-7

COMENTARII (90)

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

06.12.2010, 15:24

nadina de unde cumperi tu praf de copt si intaritor de frisca si cum se numesc ca as vrea sa cumpar si eu dar nu stiu de unde. te rog sa ma scuzi daca iti pun prea multe intrebari dar sunt o incepatoare care vrea sa invete cat mai multe

onuta

onuta 1

06.12.2010, 22:57

elena1988

elena1988 1

15.03.2011, 16:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!