Tort trenulet

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 8733 vizualizari

 

Pentru ziua lui Vladut am pregatit intotdeauna un tort special. Anul acesta am facut tort-trenulet. As fi vrut sa comand un Thomas sau Cars…dar toate cofetariile sunt inchise pe 2 ianuarie :). Bafta mea, in fiecare an, pe 2 ianuarie, fac un tort frumos si cu mult drag pentru puiul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Crema de ciocolata:
  • 2 pahare cu smantana lichida LaDorna, cutia rosie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • jumatate de ciocolata amaruie
  • 50g de unt
  • 2 plicuri cu intaritor de frisca
  • Crema de branza:
  • doua cutii cu crema de branza Almette cu smantana
  • 80g unt
  • o fiola de vanilie
  • 1 si 1/2 pahare cu zahar pudra vanilat
  • un chec cu cacao
  • un chec simplu
  • bombonele, ciocolata, banuti de ciocolata, fistic pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale. In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro.


Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba :)


Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am pregatit cremele, una de ciocolata si una de branza.


Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pune la incalzit smantana, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Urmeaza apoi untul si amestecam bine, apoi lasam crema la racit. Norocul meu ca afara erau -4 grade si s-a racit super de tot in balcon :) Inainte de asamblarea tortului, crema se bate cu mixerul cam 10 minute, adaugand intaritorul de frisca.


Crema de branza: branza o amestecam cu untul moale si o batem cu mixerul pana devine pufoasa. Adaugam apoi vanilia si zaharul pudra si mai amestecam inca 5 minute.


Pentru modelarea trenuletului va trebui sa taiem checurile. Mai intai partea de deasupra trebuie netezita si taiate la acelasi nivel. Apoi le taiem in doua, atat orizontal cat si vertical. Pozele va vor ajuta sa vedeti cum.


Am umplut apoi blaturile de cacao cu crema de branza si blaturile simple cu crema de ciocolata.


Pentru decor, am scormonit in sertarul cu “surprize” si am avut de unde sa aleg :) Am gasit banuti de ciocolata pentru rotile trenului, ciolata kinder, m&m si fistic pentru “incarcatura” din “vagoane”.


Iata si rezultatul final si cate o feliuta pentru voi!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort trenulet 2094
retete culinare - Tort trenulet 2095
retete culinare - Tort trenulet 2096
retete culinare - Tort trenulet 2097
retete culinare - Tort trenulet 2098
retete culinare - Tort trenulet 2099
retete culinare - Tort trenulet 2100
retete culinare - Tort trenulet 2102
retete culinare - Tort trenulet 2103
retete culinare - Tort trenulet 2104
retete culinare - Tort trenulet 2105
retete culinare - Tort trenulet 2107
retete culinare - Tort trenulet 2108
retete culinare - Tort trenulet 2109

COMENTARII (3)

Oana 1

03.05.2009, 17:30

crisad 1

19.12.2010, 21:53

e nascut pe 2 ianuarie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19