Tort Trufa pentru anul 2012

de mamaieelena in Torturi, 2 Ian 2012 | 4450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200 gr unt
  • 100 gr.cacao
  • 300 gr.zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr.ciocolata de menaj amara
  • 50ml frisca lichida
  • frisca si bomboane de ciocolata alba pentru ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trufa pentru anul 2012:

Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece.

Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele.

Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece reprezinta crema si in  restul adaugam faina si albusurile batute spuma tare.

Se pune intr-o forma adanca, eu am folosit o oala cu peretii mai inalti si am tapetat cu hartie de copt,restul de compozitie.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Se stinge cuptorul si se lasa inauntru cu usa intredeschisa pana la racirea completa a blatului(de regula se face de cu seara).

Cand este rece se taie in doua blatul si se umple cu crema oprita la frigider.

Se topeste ciocolata in frisca lichida si cand s-a racorit suficient se pune pe deasupra tortului.

Am ornat cu frisca si bomboane de ciocolata alba.

Pofta buna si La Multi Ani inca o data pentru anul care s-a grabit sa apara 2012 sanatate multa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Trufa pentru anul 2012 139506
retete culinare - Tort Trufa pentru anul 2012 139507
retete culinare - Tort Trufa pentru anul 2012 139508
retete culinare - Tort Trufa pentru anul 2012 139509
retete culinare - Tort Trufa pentru anul 2012 139510

COMENTARII (52)

jolygina 1

10.01.2012, 14:39

ma bucur ,daca eram acolo sigru eram printre preferati

mamaieelena 1

10.01.2012, 19:13

desigur asa era

MonaMimi 1

02.02.2012, 22:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21