Tort "Tunel"

de Adinacarla in Torturi, 4 Ian 2011 | 4077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mijlocul:
  • 300g nuca macinata
  • 150g biscuiti macinati
  • 100g stafide
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 100g margarina rama
  • 200g lapte fiert
  • Blat Alb:
  • 6 albuse
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • Blatul Negru:
  • 6 oua intregi
  • 100g nuca macinata
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenuse
  • 150g zahar
  • 1budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 1 margarina rama.
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Tunel":

Mijlocul:

Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul tunelului.

Blatul alb:

6 albuse se bat cu 8 linguri de zahar, cand sunt bine batute se adauga 6 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu putin suc de lamaie.

Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand devine auriu.

Blatul negru:

6 oua se separa albusele de galbenuse. Se bat bine albusele cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenuse. Se adauga 100g nuca macinata, 2 lingurite de cacao, 2 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se coace intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Crema:

6 galbenuse se amesteca bine cu 150g zahar, 1 budinca vanilie si se fierbe totul in 500ml lapte. Dupa ce se raceste se amesteca cu 1 margarina rama.

Montarea tortului:

Mijlocul tortului il asezam pe tava sub forma unui tumel...peste mijloc asezam un strat de crema, apoi punem blatul alb. Peste blatul alb pune un strat de crema. asezam Blatul megru. Peste blatul negru asezam ultimul strat de crema.

Imbracam tot tortul cu crema si la final il decoram cu nuca de cocos verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort  "Tunel"-0
Tort  "Tunel"-1
Tort  "Tunel"-2
Tort  "Tunel"-3
Tort  "Tunel"-4

COMENTARII (51)

alinut 1

23.01.2011, 19:54

La multi ani!!!! Multa sanatate si fericire

Bucataras 1

23.01.2011, 20:12

La multi ani si tot ce-ti doresti!

Adinacarla 1

24.01.2011, 01:57

Va multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase scrise de voi aici....mi-ai umplut sufletul de bucurie....va multumesc ca sunteti prietenii cu mine
Abia acum am deschis mesajul de le yahoo unde am primit 'atentionare" ca Tortul Tunel" este reteta zilei....pe data de 22 ianuarie.
Multumesc din suflet pentru acest frumos cadou de ziua mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20