Tort usor cu ciocolata si cafea

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 4385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 3 oua mari
  • 85 gr zahar tos
  • 70 gr faina alba
  • 1 lingura faina de malai
  • 2 linguri cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, tocata
  • 1 lingura cafea
  • 300 gr iaurt
  • 1 pliculet de gelatina, preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • 5 linguri zahar pudraPentru decor
  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort usor cu ciocolata si cafea:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt 2 forme rotunde de 20 cm diametru.Bate ouale cu zaharul timp de 5-10 minute pana cand se vor ingrosa si isi vor mari volumul.
Cerne faina alba cu faina de malai, cacaoa si praful de copt.Inglobeaza amestecul cu faina la ouale batute.Imparte aluatul in forme si coace-l 20-25 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
Pentru umplutura, topeste ciocolata cu cafeaua.Intr-un vas amesteca iaurtul cu gelatina preparata si zaharul pudra.Imparte iaurtul in jumatate iar intr-una din jumatati adauga ciocolata cu cafeaua.Da cele 2 feluri de iaurt la rece pana se vor intari usor.
Pentru asamblare, aseaza un blat de tort pe o farfurie si unge-l cu iaurtul alb.Aseaza deasupra celalalt blat si unge-l cu iaurtul cu ciocolata.Stropeste tortul cu ciocolata topita si serveste-l.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort usor cu ciocolata si cafea 29938
retete culinare - Tort usor cu ciocolata si cafea 29939
retete culinare - Tort usor cu ciocolata si cafea 29940
retete culinare - Tort usor cu ciocolata si cafea 29941
retete culinare - Tort usor cu ciocolata si cafea 29942

COMENTARII (2)

bianca92 1

29.10.2013, 11:08

buna rau de tot

Alina26 1

29.10.2013, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L