Tort usor cu crema de branza si portocala

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2013 | 13581 vizualizari

 

Pufos ,cremos si racoros !Un tort minunat si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt

Glazura de portocala:

  • 350 ml suc de portocale(eu am folosit fanta)
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort usor cu crema de branza si portocala:

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.

Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil.

Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina si coaceti blatul pana trece testul scobitorii.

Il lasati la racit si intre timp pregatiti crema.

Frecati branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se face cremoasa si se topeste zaharul.

Adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana se omogenizeaza bine.

Intindeti crema peste blat si dati la rece pana pregatiti glazura.

Amestecati praful de budinca cu sucul de portocoale si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasati 15 minute la racit apoi o intindeti peste crema de branza si dati din nou la frigider pana se intareste complet.

 

TIPS-URI

1

Esenta de vanilie din crema se poate inlocui cu 2-3 pliculete de zahar vanilat.

2

In blat puteti adauga 1 lingurita coaja de portocola rasa.

RETETA IN IMAGINI

Tort usor cu crema de branza si portocala-0
Tort usor cu crema de branza si portocala-1
Tort usor cu crema de branza si portocala-2
Tort usor cu crema de branza si portocala-3
Tort usor cu crema de branza si portocala-4
Tort usor cu crema de branza si portocala-5
Tort usor cu crema de branza si portocala-6

COMENTARII (38)

Lavinia 1

22.03.2013, 08:50

delia64 1

27.10.2013, 21:25

Lavinia 1

28.10.2013, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41