Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura

de simona72 in Torturi, 16 Sep 2015 | 1608 vizualizari

 

A fost facut cu ceva timp in urma, cu mult drag si cu mult suflet. Am avut un eveniment minunat in familie, impreuna cu sotul meu am implinit 20 ani de casnicie. Nu stiu cum o fi peste alti 20 ani, ne dorim doar sanatate si liniste, sa ne creasca copilul sanatos si in putere pentru asi implini visurile. Cat despre noi, suntem in continuare fericiti si ne iubim ca la inceput, daca nu mai mult, muuuult mai maturi, avand in vedere ca suntem impreuna de cand eram adolescenti. Am trait o frumoasa poveste de dragoste si o traim in continuare. Va doresc sa va iubiti mult...

 

INGREDIENTE

  • pt umplutura:
  • 700 gr branza proaspata de vaci
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri cacao
  • 70 gr smantana grasa
  • pt blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo(175 gr)
  • 1 pachet mic de biscuiti cu ovaz(50 gr)
  • 50 gr unt
  • 3-4 linguri lapte
  • pt jeleu:
  • 500 gr zmeura
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece
  • pt decor:
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar brut
  • bombonele colorate
  • zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura:

Pentru blat:punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o dam la cuptor pentru 10 minute la 170 grade.

Pentru umplutura: branza proaspata (eu folosesc branza facuta in casa din lapte de tzara), o punem in vasul robotului de bucataraie. Adaugam zaharul brut si cu ajutorul robotului pasiram bine branza.Adaugam si ouale si mai amestecam pana la incorporare. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi si le adaugam peste branza. Adaugam si restul ingredientelor, respectiv: cacao, smantana si amestecam foarte bine tot cu ajutorul mixerului. Va iesii o crema fina de branza cu ciocolata. Turnam copozitia peste blatul care a stat la cuptor si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 50 minute. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru jeleu: am pus zmeura intr-o craticioara, am adaugat 3 linguri apa si zaharul. Am lasat sa fiarba 10 minute, am trecut fructele prin robotul de bucatarie, apoi printr-o strecuratoare pentru a inlatura semintele.  Am lasat jeleul sa se raceasca. Gelatina am hidratoat-o in apa rece pentru 10 minute, apoi am dizolvat-o pe flacara foarte mica deasupra ochiului de la aragaz. Am turnat gelatina peste jeleu, am amestecat si am pus jeleul peste cheescake-ul copt. Am dat la frigider pentru 2-3 ore, pana jeleul s-a intarit. 

Pentru decor: am mixat smantana pentru frisca cu zaharul, am adaugat mascarponele si cu ajutorul unui pos am decorat cheescake-ul. In plus, am mai folosit bombonele colorate...

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-0
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-1
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-2
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-3
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-4
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-5
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-6
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-7
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-8
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-9
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-10
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura-11

COMENTARII (29)

simona72

simona72 1

17.09.2015, 09:32

Multumesc!

Corinuta

Corinuta 1

17.09.2015, 21:04

Vaaaaaiiii ce frumos e, o minunatie si o bunatate! La multi ani frumosi impreuna!

simona72

simona72 1

18.09.2015, 08:24

Saru'mana Cori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!