Tort vesel de 1 iunie

de rivka in Torturi, 1 Iun 2010 | 5560 vizualizari

 

Am facut si eu azi un tort rapid, noua nu ne place foarte dulce va rog sa tineti cont ca daca va place destul de dulce sa adaugati zahar dupa gust in umplutura si bineinteles in frisca.
Eu in frisca nu am pus zahar deloc caci bombonele de decor cu gust de fructe de padure sunt dulci destul, si in umplutura iar nu caci ciresele pt umplutura de torturi au destul zahar in ele dupa gustul nostru.

Un tort rapid si simplu, de facut la minut :)

 

INGREDIENTE

  • 1 chec simplu de cca 800 grame(eu l-am cumparat)
  • 1 kg quark
  • 1 conserva de 450 grame cirese pt umplutura de torturi(cu sirop si zahar)
  • 500 ml frisca lichida
  • bombonele pt ornat
  • folie alimentara
  • optional zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vesel de 1 iunie:

Se imbraca o forma cu folie alimentara.Se incepe cu claditul tortului, se sfarama primul strat de chec cu mana si apoi se aplatizeaza putin cu ajutorul palmei curate.

Se pune primul strat de umplutura. Umplutura se face din amestecul de kwark(putiti folosi branza de vaci! ) cu ciresele din conserva.

Se cladeste asa tot tortul ultimul strat fiind de blat de chet zdrobit intre degete si aplatizat usor cu palma.

Se acopera cu folie alimentara si se da cateva ore la frigider, pe raftul de jos unde e mai rece.

Se scoate se aseaza pe platou, si cu o miscare ferma se intoarce.Se desface folia, se decoreaza cu frisca si apoi dupa preferinta.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort vesel de 1 iunie-0
Tort vesel de 1 iunie-1
Tort vesel de 1 iunie-2
Tort vesel de 1 iunie-3

COMENTARII (15)

rivka

rivka 1

01.06.2010, 23:00

ela tu numai la dulciuri tragi, hai sa-ti dau si o fasole inainte (fara carne) numai cu paine si ardei copti.

Teo

Teo 1

01.06.2010, 23:21

imi pare rau ca nu te-am invitat astazi la gradinita mea sa ne faci un tort ca acesta, rapid si delicios

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!