Tort vienez

de Zamfira in Torturi, 10 Mar 2013 | 13263 vizualizari

 

Navigand pe site-uri culinare si cautand o reteta deosebita de tort cu ciocolata am descoperit un desert aparte ,,Sachertorte", foarte bun, multa ciocolata, amaruie, neobisnuit de neagra. O copie, o varianta apropiata acestui tort este ,,Tortul vienez", are mai multe ingrediente in comun cu sacher, m-am hotarat si am facut aceasta varianta , urmand ca in viitorul aropiat sa fac si varianta adevarata a tortului Sacher.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 faina
  • 30 g cacao
  • sare
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g ciocolata amariue, concentrata cacao 85 %
  • 5-6 linguri gem sau dulceata de caise
  • 8 praline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vienez:

Blat: mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare.

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu margine detasabila si turnam compozitia in ea. 

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, timp de coacere 25 minute (temperatura medie), foc mediu in primele 15 minute apoi foc mic. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Fierbem zaharul cu apa pana cand zaharul se topeste si lasam la racit. Topim ciocolata si o lasam si pe aceasta la racit. Apoi omogenizam cele doua, adaugam lingura de lingura sirop in ciocolata topita. Temperatura celor doua trebuie sa fie egala (38-40 grade).

Taiem blatul racit in doua. Ungem prima foaie cu gem sau dulceata de caise, asezam a doua foaie deasupra si turnam tretat glazura peste tort. Glazura in exces scursa pe langa tort trebuie recuperata si returnata.  Cand Glazura se mai raceste portionam tortul in 8 parti, este o portionare doar formala, trasam linii cu o sfoara, asa vom stii care sunt cele 8 feliutele si asezam pe fiecare cate o pralina.

Se poate servi cu un ,,mot,, de frisca neindulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si ciocolata