Prajitura cu frisca si portocale

de DiaaMarr in Torturi, 9 Oct 2013 | 1557 vizualizari

 

Este o reteta pe care o fac cat de des pot si este pe gustul tuturor... Mereu mi se mai cere inca o portie :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 1 pachet de unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 portocale
  • 1 mandarina
  • 50 gr aschii de ciocolata


Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si portocale:

BLAT:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul lingura cu lingura si se continua baterea pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga galbenusurile in fir subtire, faina si cacaua amestecand usor Intr-o forma de tort unsa si tapetata, se toarna un sfert din aluat si se da la cuptor pentru 20 de minute Aluatul ramas, se torna in tava de aragaz unsa si tapetata si se coace timp de 30 minute Dupa ce s-a racit, blatul dreptunghiular se taie in fasii de cca. 4 cm latime ( dupa marimea tavii mele de aragaz, ies cam 7 - 8 fasii )

CREMA:

Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si amidonul si se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa Dupa ce crema s-a racit, se adauga in ea esenta de vanilie si untul batut spuma, lingura cu lingura

DECOR:

Pentru decor, se taie o portocala si mandarina in felii subtiri, si se fierb intr-un sirop de zahar Cand devin translucide, se scot intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 30 minute ca sa se usuce

ASAMBLARE:

Asezi pe un platou blatul rotund de cacao Ungi toate fasiile din blatul dreptunghiular cu crema de vanilie, apoi rulezi o fasie ca pe o mini rulada si o asezi in centrul blatului rotund si apoi rulezi cate o fasie in jurul acesteia pana ce se formeaza o spirala Peste spirala asezi cateva felii de portocala (optional) apoi imbraci tortul in frisca Decorezi cu feliile de portocala si mandarina si ii imbraci marginile in aschii de ciocolata

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

prima data cand am facut aceasta reteta am folosit portocala confiata, dar dupa ce l-am repetat, am constatat ca are un gust mult mai apetisant cu portocale netratate termic

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu frisca si portocale-0
Prajitura cu frisca si portocale-1

COMENTARII (7)

Panacris

Panacris 1

10.10.2013, 20:09

Panacris

Panacris 1

10.10.2013, 20:10

Bine ai venit!

Panacris

Panacris 1

10.10.2013, 20:11

Să înțeleg că o lună a fost de tatonare Așa mi s-a întâmplat și mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!