Tortulete aperitiv

de epurasha2bb in Pui, 14 Feb 2011 | 1549 vizualizari

 

happy valentine's day everybody!

 

INGREDIENTE

  • pentru stratul alb cu pui:
  • 2 pulpe de pui dezosate;
  • 1 lingurita tarhon Kotanyi;
  • 1 /2 lingurita piper cu lamaie din rasnita Kotanyi;
  • 1/2 lingurita ciuperci cu verdeturi si sare iodata Kortanyi;
  • 2 ciupercute mici champignion;
  • 1 triunghi de branza topita cu verdeturi
  • pentru stratul rosu cu ardei:
  • 2 ardei mari Capia rosu;
  • 1 graunte de usturoi;
  • 2 felii de ceapa rosie;
  • 1/2 lingurita de amestec ciuperci cu verdeturi si sare iodata din Ransita Kotanyi
  • 1 triunghi de branza topita cu ardei rosu
  • pentru stratul negru cu masline:
  • 20 de masline negre
  • 1 triunghi de branza topita cu smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete aperitiv:

Se dezoseaza pulpele de pui si se toaca carnea bucatele.Se pun in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei si dupa 5 minute in care amestecam adaugam si cele 2 ciuperci tocate, tarhonul si condimentele Kotanyi(cele rasnite).Cand e gata facuta carnea oprim focul si lasam sa se raceasca , apoi mixam in robotel impreuna cu branza topita. Eu folosesc foarte rapid si usor un blender Philips minunat care cu montat, mixat si curatat mi-a luat un minut. Este gata stratul alb.

Trecam la stratul rosu, taiam ardeii bucatele si ii calim in tigaie 3 minute amestecand si ceapa rosie, apoi spre sfarsit se adauga si usturoiul si 1/2 lingurita de amestec ciuperci cu verdeturi si sare iodata din Ransita Kotanyi. Cand e gata se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza impreuna cu triunghiul de branza topita cu ardei Hochland. E gata si stratul rosu.

Pentru stratul negru curatam maslinele negre de samburi si le calim usor. Apoi le mixam reci cu un triunghi de branza topita cu smantana.

Decupam inimioare dintr-un blat de miez de paine si apoi adaugam straturile colorate pe rand, ultimul folosit fiind cel cu ardei care este mai fluid si e ca o glazura iar la gust semana foarte tare cu o zacusca delicioasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortulete aperitiv 84990
retete culinare - Tortulete aperitiv 84991
retete culinare - Tortulete aperitiv 84992
retete culinare - Tortulete aperitiv 84993
retete culinare - Tortulete aperitiv 84994
retete culinare - Tortulete aperitiv 84995
retete culinare - Tortulete aperitiv 84996

COMENTARII (28)

epurasha2bb 1

15.02.2011, 10:50

multumesc carla

elena1988 1

15.02.2011, 11:31

frumos

mamaieelena 1

15.02.2011, 15:42

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D