Tortuletul meu

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 6 Aug 2010 | 3113 vizualizari

 

pentru ca maine implinesc o frumoasa varsta, mi-am facut singura un cadou :)):))mai de criza dar merge:)):))

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 1 pahar de zahar
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • crema 1: crema de nuci
  • 300 grame nuci,
  • 150 grame zahar,
  • esenta de rom,
  • 500 ml lapte,
  • ciocolata rasa/cacao
  • crema 2: crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 20 gr amidon
  • esenta de vanilie
  • pt ornat:
  • glazura de ciocolata
  • bomboane decor
  • nuca de cocos
  • trandafiri din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul meu:

Pregatim blatul astfel:

Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim crema 1 astfel:

Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.

Pregatim crema 2 astfel:

Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si lasam sa fiarba.

Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.

turnam  laptele fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care mestecam continuu si mai lasam la foc mediu pana se intareste, devine ca maioneza.

Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema 1 peste primul blat, apoi celalalt blat, iar apoi crema de vanilie.

Peste crema de vanilie punem glazura de ciocolata in mijloc, urman ca aceasta sa curga spre margini.

ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii, adica pana maine :D.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortuletul meu 45287
retete culinare - Tortuletul meu 45288
retete culinare - Tortuletul meu 45289
retete culinare - Tortuletul meu 45290
retete culinare - Tortuletul meu 45291
retete culinare - Tortuletul meu 45292

COMENTARII (66)

onuta 1

10.08.2010, 23:00

la multi ani cu intarziere si de la mine, numai bucurii.tortuletul este minunat si delicios.

Dana Cristea - pusikmea 1

11.08.2010, 11:46

onuta, multumesc frumos

eleny2010 1

02.11.2010, 17:08

ma intreb cand ai avut timp sa inveti atatea retete sa le faci..ma uit mai ales la torturi si ma minunatez. cati ani ai ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S