Trandafiri cu mere in foietaj de casa

de sasha in Dulciuri, 27 Mai 2013 | 3572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj frantuzesc (cine doreste)
  • Foietaj de casa:
  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 1 varf de sare
  • 10 g drojdie proaspata (ca sa creasca putin)
  • ulei pentru framantat
  • Umplutura:
  • 8 mere mari rosii
  • scortisoara
  • zahar pudra (si pentru pudrat)
  • 1 lingurita miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere in foietaj de casa:

Intr-un pahar de 300 ml se bate oul cu o lingura de ulei si sarea, turnati apa calduta pana se umple paharul. Turnam compozitia intr-un bol si se adauga faina treptat, apoi drojdia si amestecam. Framantam pana devine elastic, apoi lasam sa se odihneasca 15 minute. Intindem o foaie subtire, ungem cu untul moale, rulam si dam la frigider pentru 30 de minute, apoi repetam inca o data operatiunea cu aceeasi foaie si se mai da la frigider pentru inca 30-60 de minute. Eu de obicei il fac seara pentru a doua zi.

Curatam merele de samburi si taiem felii subtiri. Le punem in apa fierbinte si lw lasam sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat se scurg de apa si le lasam sa se raceasca.

Se ia aluatul din frigider se intinde o foaie, presaram zahar pudra si scortisoara. Taiem benzi de 1 cm grosime si se pun merele usor suprapuse, se ruleaza usor si cu grija. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute la 180 de grade. Cand s-au rumenit ii scoatem si le pudram cu zahar pudra si miere.

 

TIPS-URI

1

Nu va speriati daca aluneca si lasa usor o zeama, sunt de la mere si a aluatului facut

RETETA IN IMAGINI

Trandafiri cu mere in foietaj de casa-0
Trandafiri cu mere in foietaj de casa-1
Trandafiri cu mere in foietaj de casa-2
Trandafiri cu mere in foietaj de casa-3
Trandafiri cu mere in foietaj de casa-4
Trandafiri cu mere in foietaj de casa-5

COMENTARII (34)

nilgun

nilgun 1

09.07.2013, 10:06

super

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 06:31

ce frumos arata

Valclaudia

Valclaudia 1

05.11.2013, 16:15

azi am de gand sa incerc si eu aluatul tau. Sper sa-mi iasa... Pare simplu de preparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!