Trigoane cu mere

de Anamaria Cook in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 3006 vizualizari

 

Pe vremea asta crancena, am vrut sa fac ceva rapid care merge perfect cu o ceasca de ciocolata calda sau un ceai fierbinte. Aceste minunatii sunt gata in 30-35 de minute, delicioase calte sau reci.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • o foaie aluat foietaj
  • 50 g mix de alune, nuci, migdale tocate marunt
  • o lingurita scortisoara
  • un varf cutit nucsoara
  • 3-4 linguri zahar
  • un galbenus de ou si putin lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Curatati merele de coaja apoi tocati-le marunt. Amestecati merele cu alunele tocate, zaharul, scortisoara si nucsoara.

Taiati aluatul de foietaj in patrate de marimea dorita, adaugati o lingurita din amestecul cu mere pe unul din colturi si acoperiti cu celalalt colt astfel incat sa obtineti un triunghi. Sigilati cu ajutorul unei furculite apasand usor pe marginile triunghiului.

Ungeti cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte apoi presarati cu putin zahar. Coaceti in cuptorul incins la 180C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ștrudel cu mere și nuci