Trufe de ciocolată cu fulgi de chilli

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 23 Noi 2012 | 1510 vizualizari

 

Aceste trufe din ciocolată sunt un adevărat deliciu, iar fulgii de chilli le conferă o căldură aparte

 

INGREDIENTE

  • 100 grame ciocolată cu lapte
  • 200 grame ciocolată pură
  • 200 ml lapte condensat
  • o păstaie de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolată cu fulgi de chilli:

Ciocolata cu lapte se topeşte la bain-marie împreună cu 100 de grame de ciocolată pură, laptele condensat și semințele păstăii de vanilie, având grijă ca fundul vasului în care se face bain-marie să nu atingă apa. Se amestecă continuu până când ciocolata s-a topit complet, iar amestecul este vâscos. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 ore. 

După expirarea timpului, cu o linguriță (am folosit una pentru măsurat ceai) se ia din amestec și se formează între palme biluțe de mărimea dorită. Se așează pe o farfurie și se mai lasă la frigider. În timp ce trufele sunt la frigider, se topesc cele 100 de grame de ciocolată pură rămase, tot la bain-marie. Pentru ca învelișul de ciocolată să fie crocant și pentru a rezista mai mult la temperatura camerei, ciocolata se temperează. O treime din ciocolata topită se răstoară pe o suprafață curată și uscată din aluminiu și se întinde până se îngroașă cu ajutorul unui șpaclu pentru ciocolată. Se pune ciocolata înapoi în vas și se amestecă până la omogenizare. 

Se ia fiecare trufă și se învelește în ciocolată folosind o furculiță și se așează înapoi pe farfurie. Cât ciocolata este încă umedă se presară fulgii de chilli. Se lasă la frigider până în momentul servirii.

P.S. Pentru că mi-a mai rămas puțină ciocolată, am pus-o într-un con confecționat din hârtie de copt și am creat acel mic grătărel din ciocolată.

 

TIPS-URI

1

Puteți înlocui fulgii de chilli cu sare roz de Himalaya.

COMENTARII (19)

mamaieelena

mamaieelena 1

24.11.2012, 19:44

interesant

Rocsi

Rocsi 1

24.11.2012, 22:26

Ce combinatie

andreea_angelo

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:04

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!