Turn de clatite cu crema limoncello

de Oana in Prajituri, 28 Feb 2011 | 5914 vizualizari

 

Mascarpone con limone e limoncello :)
Reteta din revista Ioana

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 250 g faina
  • 350 ml lapte
  • un pliculet de drojdie
  • o lingura cu zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 3 lamai
  • 30 ml lichior limoncello
  • un pliculet gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turn de clatite cu crema limoncello:

Drojdia se amesteca cu zaharul si putin lapte cald si se omogenizeaza pana se topeste. Intr-un caston se cerne faina, se face o gropita la mijloc si se toarna drojdia si restul de lapte caldut. Se amesteca cu o lingura si se lasa sa se odihneasca la loc cald 15 minute, acoperit cu un prosop. Cand incep sa se formeze mici bule se adauga untul topit si racit si ouale batute. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica, se acopera iar castronul cu un prosop si se lasa la loc cald 30 de minute.

Intre timp se prepara crema. Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece. Lamaile se scufunda in apa clocotita 30 de secunde, se scot si se sterg, apoi se rade coaja si se stoarce sucul. Intr-o craticioara se incalzeste sucul de lamaie cu lichiorul limoncello. Cans ajunge la punctul de fierbere se opreste focul si se omogenizeaza gelatina. Galbenusurile se bat la robot cu zaharul pudra pana se albesc si se umfla. Se toarna apoi peste ele siropul de lamaie cald, omogenizand bine. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Eu am folosit mixerul vertical pt o omogenizare mai usoara. Se adauga coaja de lamaie si se lasa la rece cel putin jumatate de ora, cat creste si aluatul pentru clatite.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se coc clatite micute, apoi se lasa la racit. Crema de lamaie se amesteca cu frisca batuta.

Se aseaza pe o farfurie o clatita, o lingura de crema, iar o clatita si tot asa, pana se formeaza un turnulet. Se pudreaza cu zahar, se orneaza cu fasii subtiri de coaja de lamaie si menta (eu am pus uscata :) nu am avut menta proaspata).

 

RETETA IN IMAGINI

Turn de clatite cu crema limoncello-0
Turn de clatite cu crema limoncello-1
Turn de clatite cu crema limoncello-2
Turn de clatite cu crema limoncello-3
Turn de clatite cu crema limoncello-4
Turn de clatite cu crema limoncello-5
Turn de clatite cu crema limoncello-6
Turn de clatite cu crema limoncello-7
Turn de clatite cu crema limoncello-8
Turn de clatite cu crema limoncello-9

COMENTARII (27)

adry88

adry88 1

18.06.2011, 12:23

ce imi mai place

Dianaaa

Dianaaa 1

02.06.2013, 11:55

wowwwww.. Ce bine arata... se duce naibii si dieta mea )

simona72

simona72 1

02.06.2013, 12:44

Vai ce bun!!! Imi place mult crema limoncello, am facut si eu prajitura, dar la clatite nu m-am gindit....super!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!