Turta dulce

de Oana in Dulciuri, 25 Dec 2009 | 4747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g miere lichida
  • 50  zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 125 g faina alba
  • 125 faina de secara
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru uns:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mierea si zaharul se amesteca si se incalzesc putin, apoi se muta in vasul de mixer, se amesteca cu oul, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se bate foarte bine pana se face ca o spuma. Faina alba si cea de secara se amesteca cu  praful de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea. Se amesteca in spuma de miere, apoi se framanta cu mana un aluat nelipicios, presarand din cand in cand faina. Intre doua foi de hartie de copt se intinde un strat subtire din aluat, apoi se decupeaza in diferite forme. Se dezlipesc cu un cutit lat si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.

Se incalzesc cei 100 ml apa si se amesteca cu amidonul pana se dizolva. Cu acest amestec se ung formele de turta dulce, cu ajutorul unei pensule. Se pot decora dupa plac, apoi se coc la foc mic, 15 minute, pana devin aurii si se umfla putin.

Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie.

 

RETETA IN IMAGINI

Turta dulce-0
Turta dulce-1
Turta dulce-2
Turta dulce-3
Turta dulce-4
Turta dulce-5
Turta dulce-6
Turta dulce-7
Turta dulce-8

COMENTARII (1)

Miha

Miha 1

26.12.2009, 00:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!