Turta Dulce

de Lina24 in Prajituri, 23 Dec 2015 | 842 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g zahar brun
  • 125 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita ghimbir macinat
  • 5 cuisoare
  • Glazura
  • 2 albusuri
  • 150 zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta Dulce:

Intr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat .

Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul.

Cand acesta este dizolvat se adauga si restul de zahar si mirodeniile (dupa fierbere nu uitati sa scoateti cuisoarele ).

Cand lichidul fierbe luati vasul de pe foc si puneti 150 g faina in ploaie si mestecati energic apoi dati la rece .

Restul de faina se pune intr-un castron impreuna cu sarea,bicarbonatul,oul si apoi se toarna si lichidul cu mirodeniile. Se framanta bine pana devine un aluat usor elastic. Din care se formeaza bilute care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180'*C aproximativ 20 min.

Glazura :

Se bate albusul spuma tare cu putina sare apoi se adauga zaharul si apa firbinte

Se decoreaza dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta Dulce 418365
retete culinare - Turta Dulce 418366
retete culinare - Turta Dulce 418367
retete culinare - Turta Dulce 418368
retete culinare - Turta Dulce 418369
retete culinare - Turta Dulce 418370
retete culinare - Turta Dulce 418371
retete culinare - Turta Dulce 418372

COMENTARII (4)

-Licurici- 1

23.12.2015, 11:59

MotanLaOale 1

23.12.2015, 12:02

buna buna

Rocsi 1

23.12.2015, 20:19

Foarte, foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L