Tzatziki

de Doralinda in Clasice, 30 Noi 2012 | 10126 vizualizari

 

Deja e cunoscuta aceasta reteta, am vazut ca e publicata in diferite metode, adaptata la gustul fiecaruia. Azi va voi prezenta reteta originala, asa cum se face in grecia si cum o prepar si eu acasa. Repede si usor! S nu in ultimul rand....gustos!
Se serveste in general la sarmalute in foi de vita, dar si la cartofi prajiti, sau dovlecei prajiti, la carne gen souvlaki( kebab).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr iaurt tare ( eu folosesc iaurt grecesc care e foarte dens, il poti taia cu cutitul, nu e asa lichid ca al nostru)
  • o lingura otet
  • o lingurita menta uscata
  • 1 castravete
  • 2-3 bucati de usturoi
  • putin ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Daca castravetele e bio sau din gradina voastra, il spalati si il dati prin razatoare cu tot cu coaja, are un gust mai bun. Puneti o lingurita sare si frecati putin castravetele pana iese zeama din el, dar il mai lasati in strecuratoare destul timp ( eu imi fac alte treburi prin casa si apoi ma intorc in bucatarie).

Intr-un bol varsati iaurtul, pisati si usturoiul sau il dati prin razatoare, adaugati castravetele foarte bine stors de zeama, amestecati putin pana se omogenizeaza, apoi adaugati si restul de ingrediente ( ptr sare, intai incercati, e posibil sa fie destul de la castravetele stors, daca nu, atunci adaugati dupa gust), puteti pune si putin piper daca va place mai condimentat.

Cand e gata, puneti putin ulei de masline pe deasupra, dar nu amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Mihaela11_jo 1

01.12.2012, 22:09

Draga mea, in Iordania,celelalte tari arabe si Turcia se pregateste un iaurt chiar mai concentrat decat cel grecesc si se numeste "labaneh"; este grozav la prepararea de "dip" si alte aperitive si salate.
O seara buna!

Doralinda 1

02.12.2012, 01:58

Mihaela11 nu stiam, bravo. Dar eu cred ca in turcia am gustat din iaurtul lichid, cel care probabil se aseamana cu sana noastra?! Nu am gustat niciodata acest labaneh, o sa il comand cand vom merge data viitoare la un restaurant arabesc. In grecia, asa cum e si familia sotului, sunt multi greci din egipt, sau din djerba....deci ei gatesc in general retete orientale asa cum e tahina, si in atena e un club unde se intalnesc grecii care au venit din egipt dupa 1968 cand a fost revolutie acolo si mananca doar bucatarie arabeasca, e minunata mancarea lor! Dar ca sa iti imaginezi, am mancat intr-o zi atatea falafel incat am vomitat apoi si acum nici sa le vad nu mai pot! Deci totul trebuie cu moderatie! Dar cum poti sa te abtii cand e atat de bun totul?!
Te pup si o dumina placuta!

Doralinda 1

02.12.2012, 01:59

Ubulika, dia, deyutzi, va multumesc mult!
Dia, frumoasa poza la avatar!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos Tzatziki