Urzicute cu orez

de madi_marin in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 3999 vizualizari

 

Imi plac foarte mult si de-abia asteptam sa apara pe piata....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • concentrat de legume
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzicute cu orez:

Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca.


Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe pana ce obtinem un pilaf. Cand e gata , se adauga urzicile tocate, concentratul de legume si usturoiul tocat marunt. Se mai lasa cateva clocote apoi se da deoparte. Se servesc urzicutele si calde si reci, cu ou ochi deasupra , cu mamaliguta sau simple.

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu intepe, cand curatam si cand spalam urzicile , se folosesc manusi chirugicale de unica folosinta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Urzicute cu orez 20042
retete culinare - Urzicute cu orez 20043
retete culinare - Urzicute cu orez 20044

COMENTARII (36)

vero_closca 1

27.03.2010, 15:40

nu am mancat in viata mea urzici,in satul meu nu se mananca. iar sotul nici nu vrea sa auda...eu as vrea sa incerc dar cum sa le curat? ce inseamna sa le cureti? habar nu am...oricum reteta ta arata foarte bine

madi_marin 1

27.03.2010, 17:20

sunt foarte bune.... pai ele mai au pamant....gunoaie.....codite mai tari....si trebuiesc luate fiecare in parte si spalate sub jet de apa calduta, dar neaparat cu manusi din acelea chirurgicale mai subtirele ( se gasesc la farmacie), ca altfel inteapa si e neplacut....

Teo 1

28.03.2010, 21:36

chiar esti tare MADI!MI-AU placut urzicile ,dar si partea cu ''mutatiile'' genetice!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI