Urzicute cu orez

de madi_marin in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 4048 vizualizari

 

Imi plac foarte mult si de-abia asteptam sa apara pe piata....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • concentrat de legume
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzicute cu orez:

Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca.

Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe  pana ce obtinem un pilaf. Cand e gata , se adauga urzicile tocate, concentratul de legume si usturoiul tocat marunt. Se mai lasa cateva clocote apoi se da deoparte. Se servesc urzicutele si calde si reci, cu ou ochi deasupra , cu mamaliguta sau simple.

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu intepe, cand curatam si cand spalam urzicile , se folosesc manusi chirugicale de unica folosinta.

RETETA IN IMAGINI

Urzicute cu orez-0
Urzicute cu orez-1
Urzicute cu orez-2

COMENTARII (36)

vero_closca 1

27.03.2010, 15:40

nu am mancat in viata mea urzici,in satul meu nu se mananca. iar sotul nici nu vrea sa auda...eu as vrea sa incerc dar cum sa le curat? ce inseamna sa le cureti? habar nu am...oricum reteta ta arata foarte bine

madi_marin 1

27.03.2010, 17:20

sunt foarte bune.... pai ele mai au pamant....gunoaie.....codite mai tari....si trebuiesc luate fiecare in parte si spalate sub jet de apa calduta, dar neaparat cu manusi din acelea chirurgicale mai subtirele ( se gasesc la farmacie), ca altfel inteapa si e neplacut....

Teo 1

28.03.2010, 21:36

chiar esti tare MADI!MI-AU placut urzicile ,dar si partea cu ''mutatiile'' genetice!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!