Urzicute cu orez

de madi_marin in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 7824 vizualizari

 

Imi plac foarte mult si de-abia asteptam sa apara pe piata....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg urzici
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • concentrat de legume
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzicute cu orez:

Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca.

Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe  pana ce obtinem un pilaf. Cand e gata , se adauga urzicile tocate, concentratul de legume si usturoiul tocat marunt. Se mai lasa cateva clocote apoi se da deoparte. Se servesc urzicutele si calde si reci, cu ou ochi deasupra , cu mamaliguta sau simple.

TIPS-URI

1

Ca sa nu intepe, cand curatam si cand spalam urzicile , se folosesc manusi chirugicale de unica folosinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzicute cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

vero_closca 1

27.03.2010, 15:40

nu am mancat in viata mea urzici,in satul meu nu se mananca. iar sotul nici nu vrea sa auda...eu as vrea sa incerc dar cum sa le curat? ce inseamna sa le cureti? habar nu am...oricum reteta ta arata foarte bine

madi_marin 1

27.03.2010, 17:20

sunt foarte bune.... pai ele mai au pamant....gunoaie.....codite mai tari....si trebuiesc luate fiecare in parte si spalate sub jet de apa calduta, dar neaparat cu manusi din acelea chirurgicale mai subtirele ( se gasesc la farmacie), ca altfel inteapa si e neplacut....

Teo 1

28.03.2010, 21:36

chiar esti tare MADI!MI-AU placut urzicile ,dar si partea cu ''mutatiile'' genetice!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piparus de post