Vacuta cu mazare si orez

de mihaelar63 in Vita, 28 Ian 2010 | 1925 vizualizari

 

carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne manzat
  • 2 cepe
  • 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
  • 300 gr orez
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu mazare si orez:

  1. spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .
  2. cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .
  3. curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.
  4. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .
  5. adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.
  6. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].
  7. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .
  8. inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.
  9. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .
 

TIPS-URI

1

carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi .

2

prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.

RETETA IN IMAGINI

Vacuta cu mazare si orez-0
Vacuta cu mazare si orez-1
Vacuta cu mazare si orez-2
Vacuta cu mazare si orez-3
Vacuta cu mazare si orez-4

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

29.01.2010, 23:17

chiar una mica a mai ramas , e a ta !

Oana 1

29.01.2010, 23:37

Bunica 1

30.01.2010, 11:36

Papaciosilor !:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41