Vacuta cu mazare si orez

de mihaelar63 in Vita, 28 Ian 2010 | 1874 vizualizari

 

carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne manzat
  • 2 cepe
  • 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
  • 300 gr orez
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu mazare si orez:


  1. spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .

  2. cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .

  3. curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.

  4. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .

  5. adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.

  6. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].

  7. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .

  8. inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.

  9. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .

 

TIPS-URI

1

carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi .

2

prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vacuta cu mazare si orez 15243
retete culinare - Vacuta cu mazare si orez 15244
retete culinare - Vacuta cu mazare si orez 15246
retete culinare - Vacuta cu mazare si orez 15250
retete culinare - Vacuta cu mazare si orez 15254

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

29.01.2010, 23:17

chiar una mica a mai ramas , e a ta !

Oana 1

29.01.2010, 23:37

Bunica 1

30.01.2010, 11:36

Papaciosilor !:

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27