Valentine

de Lavinia in Prajituri, 10 Feb 2013 | 6422 vizualizari

 

Valentinele astea le-am mancat mai demult la o cofetarie si mi-au placut enorm.De mult le aveam in plan si uite ca am reusit si eu sa le execut.Valentinele aveau forma de inima dar eu cum nu am avut le-am facut patrate,nici nu mai conteaza forma la cat sunt de delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml apa
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop:
  • 250-300 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 450 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta de rom
  • Decor:
  • 80 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura mascarpone
  • kiwi
  • mandarina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valentine:

Prima data pregatim crema. Punem ciocolata cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si amestecam continuu pana se topeste ciocolata.La final adaugam romul.

Lasam ciocolata sa se racoreasca si o bagam la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte.

Daca se intareste prea tare o scoateti la temperatura camerei inainte cu 1 ora sa o folositi.

Pentru sirop puneti apa la fiert si adaugati zaharul.Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasati pe foc 2-3 min.Cand e rece adaugati esenta de rom.

Pentru blat separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana se topeste zaharul si devine o bezea tare si lucioasa. Adaugati pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.

Tapetati o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si introduceti blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de min(testul scobitorii). Il lasati la racit 2-3 ore.(eu l-am lasat peste noapte)

Mixati crema la temperatura camerei 1 min pana se deschide putin la culoare.

Insiropati blatul ,adaugati crema si nivelati bine si dati din nou la rece pentru cateva ore.

Mixati frisca cu zaharul pana se intareste frisca.Adaugati mascarponele si mixati in continuare.

Portionati prajitura in patrate(inimioare) si decorati cu frisca si fructe.Mie mi-au iesit 15 bucati potrivit de mari.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Valentine 203406
retete culinare - Valentine 203408
retete culinare - Valentine 203409

COMENTARII (23)

Lavinia 1

11.02.2013, 10:08

Multumesc frumos

babi5 1

04.09.2013, 04:35

Lavinia 1

04.09.2013, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21