Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)

de Criss in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 4667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 g branza dulce de vaci
  • -250 g zahar
  • -200 g paste fainoase
  • -4 oua
  • -200 g smantana
  • -100 g stafide
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -6 foi de placinta
  • -80 g unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide):

Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia si se bat pana se albesc. Se adauga smantana, branza, coaja de lamaie si stafidele inmuiate in lapte. Pastele se fierb apoi se trec sub jet de apa rece si se amesteca si acestea cu crema de branza. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt se pune o foaie de placinta. Se unge si aceasta cu unt topit si se pune a doua apoi a treia foaie. Se toarna crema de branza iar deasupra din nou se pun trei foi de placinta, unse fiecare cu unt topit. Se pune tava in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Sincera sa fiu nu m-am uitat la ceas. :))

Se pudreaza cu zahar si se poate consuma calduta,sau rece. Rece imi place mai mult, mai ales a doua zi dupa ce sta in frigider.

Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, desi Vargabeles este o reteta pur ungureasca. (Tin sa va anunt ca eu sunt gazda acestei provocari in luna martie 2012, iar temele alese de mine sunt pastele fainoase si frisca. Va astept.)

 

RETETA IN IMAGINI

Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-0
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-1
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-2
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-3
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-4
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-5
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-6
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-7
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)-8

COMENTARII (20)

Criss

Criss 1

15.03.2012, 06:09

Multumesc dragele mele.

raluhudula

raluhudula 1

15.03.2012, 07:53

o bunatate

Criss

Criss 1

15.03.2012, 12:56

Multumesc Ralu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!