Varza a la Cluj

de danakarin in Porc, 18 Dec 2011 | 2535 vizualizari

 

Azi am avut pofta de ceva "clasic " si desi am mari retineri in a posta retete cunoscute de fapt de toata lumea, va prezint totusi varianta mea ....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de varza acra taiata fideluta
  • 500 g de carne macinata de porc si vita amestecat
  • o ceasca de orez
  • piper
  • o lingurita de pasta de boia dulce
  • o lingurita de oregano uscat
  • citeva fire de cimbru proaspat
  • 1/2 lingurita de praf de chimion
  • 250 ml de lapte
  • o ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • smantana dupa gust, la servit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc  pana carnea si-a schimbat culoarea si a devenit zgrunturoasa. Intr-un alt vas am pus orezul la fiert, la o cana de orez 3 cani de apa , si am fiert pana s-a consumat toata apa, atunci si orezul e moale.

Am uns o tava cu ulei, si am cladit budinca de varza alternand straturile de varza, orez ,carne. Ultimul strat a fost de varza. Am turnat peste 250 d e ml de lapte, cat sa acopere bine, si am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, pana tot laptele s-a absorbit.

La servit se poate pune smantina, dar e buna si fara.

 

COMENTARII (30)

mentasirozmarin

mentasirozmarin 1

19.12.2011, 19:50

aaahhhh, asta e specialitatea mamei mele, insa la vizita asta a scapat

daaaar: ca tot romanu' - care cara prin strainatate diverse lucruri - mi-am adus varza acra de acasa, si tare ma tem ca tocmai i-am gasit intrebuintare ))))))

danakarin

danakarin 1

19.12.2011, 21:59

Bine ca nu te-au prins cu ea in avion

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!