Varza calita cu cartofi natur (de post)

de babi5 in Mancaruri de post, 11 Dec 2014 | 2350 vizualizari

 

Simplu , sanatos si bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza murata
  • 50 gr ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 4 cartofi mai maricei
  • 1 catel usturoi
  • marar pentru decor (eu nu am folosit)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu cartofi natur (de post):

Varza se toaca marunt se spala si se stoarce bine. Cartofii se curata se spala se taie in doua apoi se pun la fiert cu un catel de usturoi, putina sare si 2 linguri de ulei. Varza se pune cu restul uleiului la calit, potrivim de piper, punem foaia de dafin si din cand in cand mai punem cate o lingura, doua de apa. La final lasam ca apa sa se evapore bine si varza sa se caleasca bine.

Aranjam pe platou cu cartofii natur. Am lasat fara nici un fel de alte imbunatatiri, sa fie asa ca la tara. Sa va fie de folos 

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate asezona cu marar verde

2

Poate fi asortata si cu un ardei iute

3

Eu am facut-o de post, dar langa poate fi adaugate ca si garnitura cu mare succes: fripturi, ciolan, carnati, snitele, chiftele dar si asa cum v-am prezentat-o este delicioasa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza calita cu cartofi natur (de post) 356741
retete culinare - Varza calita cu cartofi natur (de post) 356742
retete culinare - Varza calita cu cartofi natur (de post) 356743
retete culinare - Varza calita cu cartofi natur (de post) 356744
retete culinare - Varza calita cu cartofi natur (de post) 356745
retete culinare - Varza calita cu cartofi natur (de post) 356746

COMENTARII (22)

deyutzky 1

11.12.2014, 20:42

foarte buna

Rocsi 1

11.12.2014, 20:59

babi5 1

11.12.2014, 21:37

Deyutzky,Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55