Varza cu carnati si afumatura

de alice_ciobanu in Porc, 4 Mai 2012 | 1550 vizualizari

 

Ieri fu zi de varza cu cativa carnati si putintica afumatura. Forget about collesterol, vorba lui Radu :))
A iesit atat de buna incat mi-am adus aminte de vremurile de demult cand lumea nu era atat de tehnologizata si de sclipitoare, cand lumea era mai cu frica lui dumnezeu si mult mai blajina, cand in prag de seara, dupa o zi istovitoare la camp, se adunau cu toti in jurul mesei umile, multumind cerului pentru bucate. Am luat niste varzuta, mmmiiiaaamm-miaaaimmm, si i-am tras un shooting fix pix in farfurioara mea de tabla, pe care o iubesc. Ramasa de la bunica Teodora, gasita la ultima incursiune in Falticeniul meu drag si curat, ea, farfurioara de tabla ma astepta cuminte s-o scot la lumina. O iubesc! Si fix pix de cineva e musai tare oripilat de privelistea atragatoare a tablei mele ruginite, rugat e a parasi cararile albinutzei.
Dar sa revenim la micul meu festin culinar.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 cani suc de rosii
  • ulei
  • 4 carnati semi-afumati
  • cateva bucatele de capete de coaste afumate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carnati si afumatura:

Astfel luati varza, spalati-o in cateva ape pentru a mai elimina din sare, taiati-o si tocati-o marunt. Puneti varza la calit in ulei, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Adaugati apa cat s-o cuprinda si lasati la fiert, la foc molcom.

Dupa ce s-a inmuiat adaugati ceapa tocata si calita in ulei si sucul de rosii si lasati cateva clocote la foc mic. Adaugati carnati taiat bucati potrivite si undite in putin ulei si bucatile de capete de coaste afumate. lasati la foc mic pana scade si gata... voila! 

Serviti calda alaturi de un ardei iute si o  mamaliga aburinda. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Varza cu carnati si afumatura-0
Varza cu carnati si afumatura-1
Varza cu carnati si afumatura-2

COMENTARII (18)

cocolina

cocolina 1

05.05.2012, 19:45

buna mancare

ionela2682

ionela2682 1

08.05.2012, 15:42

Ana_O

Ana_O 1

22.01.2013, 17:32

si mamaliga taiata cu ata! Super tare! iti fur ideea la cina diseara, acompaniind varza mea cu mamaliga taiata asa! ce-o sa mai rada al meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!