Varza cu costita afumata

de merisor in Porc, 9 Feb 2013 | 3935 vizualizari

 

Varza este una din mancarurile mele preferate, dar prefer varza dulce proaspata.
Am mancat odata la mama soacra varza calita in grasime de pasare si tare mult mi-a placut asa ca azi am executat si eu reteta ei.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare(2,5 Kg)
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri untura de curcan
  • 750 gr costita afumata
  • marar uscat, maciulii si cozi
  • piper macinat
  • frunze de dafin
  • 5 linguri sos de rosii
  • sare
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu costita afumata:

Am tocat varza spalata si scursa, am pus-o intr-un vas, am frecat-o cu putina sare si am stropit-o cu zeama de la o lamaie.O lasam asa la odihnit pana pregatim toate celelalte ingrediente.

Costita portionata si spalata am pus-o la fiert in putina apa si am lasat-o doar pana a atins punctul de fierbere dupa care am scurs-o si am spalat-o. Asta pentru a indeparta din toxinele care se depun in timpul afumarii.

Am tocat ceapa, morcovul l-am razuit, iar ardeiul l-am avut deja tocat la congelator.

Am pus intr-un vas untura de curcan la topit, apoi am adaugat costita si am parajit putin pe toate partile, apoi am scos-o si am pus legumele. Am adaugat putina apa peste ele si am lasat pe foc fara capac pentru evaporarea apei. Cand s-au patruns bine legumele am adaugat varza tocata, am amestecat, am asezonat cu condimentele, am adaugat si costita si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa acest timp, am adaugat sucul de rosii si am mai lasat 15 minute la cuptor.

Baietii mei o servesc alaturi de cativa graunti de usturoi, sau ardei iute, mie imi place asa simpla.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varza cu costita afumata-0
Varza cu costita afumata-1
Varza cu costita afumata-2
Varza cu costita afumata-3
Varza cu costita afumata-4
Varza cu costita afumata-5
Varza cu costita afumata-6

COMENTARII (49)

 merisor

merisor 1

09.02.2013, 22:11

Ruxy, multumesc frumos!

 merisor

merisor 1

09.02.2013, 22:11

Elena

MVMih

MVMih 1

02.03.2013, 15:09

E ceva!!!...treaba serioasa si gustoasa...cu tot cu o din aia fierbinte....(mamaliga)...e tot ce trebuie. Chiar e buna reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!