Varza de bruxelles pane

de anca_rm in Mancaruri de legume, 5 Apr 2016 | 475 vizualizari

 

Aceasta varza micuta cu gust intens pe mine m-a cucerit. Am gatit-o in diverse variante si de aceasta data am ales sa o fac pane. Este foarte buna alaturi de un sos de rosii iute sau de un sos cu usturoi.


Reteta pe care vi-o aduc azi este una simpla si foarte gustoasa.


  

 

INGREDIENTE

  • -0.5kg varza de bruxelles
  • -2 oua
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita nucsoara
  • -ulei pt copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de bruxelles pane:

Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute.

Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand fierbe adaugam varza curatata si o lasam sa fiarba pana cand se inmoaie putin. Eu am lasat-o cam 6 minute.

O scurgem de apa si o lasam sa se raceasca.

Batem ouale impreuna cu un praf de sare, piper si nucsoara.

Varza o dam prin faina si prin ou.

Intr-o tigaie incinsa punem uleiul iar cand acesta este fierbinte prajim varza in el pe toate partile.

Scoatem pe un servetel de hartie si servim cu sos de rosii, sos de smantana si usturoi sau smantana simpla.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varza de bruxelles pane-0
Varza de bruxelles pane-1
Varza de bruxelles pane-2
Varza de bruxelles pane-3
Varza de bruxelles pane-4

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

05.04.2016, 16:58

Nu am facut niciodata, dar trebuie sa fie foarte buna!

Constelatialeu 1

05.04.2016, 17:18

Nu le am eu cu bruxelezele astea...

Gherca Daniela 1

06.04.2016, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04