Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna

de corina241 in Conserve, 27 Sep 2010 | 114421 vizualizari

 

Este prima reteta pe care o postez....chiar daca deschid site-ul acesta aproape zilnic, nu am reusit sa va impartasesc din bunatatile facute de mine....dar pentru orice este un inceput!

 

INGREDIENTE

  • 6-7 vinete potrivite
  • 5-6 bucati de ardei kapia mari (sau 12 gogosari)
  • 2 capatani usturoi
  • ulei pentru prajit vinetele
  • Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 1 l apa
  • 2 linguri rase cu sare grunjoasa
  • 3 linguri rase cu zahar
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita boabe de piper
  • cateva foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna:

Vinetele se taie rondele de 1 cm, se prajesc putin in ulei si se scot pe un prosop de hartie.

Se prepara saramura din toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot. Ardeii se taie fasii scurte, se oparesc in saramura, apoi se scot si se lasa la scurs intr-o sita. Compozitia in care au fiert se opreste pentru umplerea borcanelor. Astfel pregatite, se pun legumele in straturi in borcan: un strat de vinete si usturoi pisat, apoi un strat de ardei si tot asa pana la umplerea borcanului. Se completeaza apoi cu saramura si se inchid bine cu capace.

Au un gust nemaipomenit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva de vinete cu ardei si usturoi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Panacris 1

26.09.2016, 20:55

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 12:40

GeoGeorge 1

20.07.2018, 11:21

Vanata se prăjește cu coaja sau fără?

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca