Zacusca

de AndreeaMaria in Zacusca, 17 Noi 2010 | 11592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g de ceapa
  • 2 kg de vinete
  • 2 kg de gogosari
  • o telina mica cu frunze
  • 3 morcovi
  • 300 ml de ulei
  • 3 litri suc de rosii
  • 100 ml de otet
  • 6 linguri de zahar
  • 2 foi de dafin
  • 10-13 boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Se da ceapa prin masina de tocat. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica,frunzele de telina le taiati marunt;

Se pune in cratita uleiul,ceapa morcovii si telina;se calesc la foc mic pana cand se inmoaie ceapa si morcovul.

Se adauga sucul de rosii,piperul si foile de dafin. Se fierbe ~ 25 de minute dupa care se adauga vinetele (necoapte) curatate de coaja,date prin masina de tocat si stoarse bine de zeama.

Se mai fierbe inca 20 de minute dupa care se adauga gogosarul dat prin masina; se fierbe ~20 de minute.

La sfarsit se pun (continuand fierberea inca 15 minute) : frunzele de telina,otetul,zaharul si sare dupa gust.

Se pune compozitia fierbinte in borcane.

 

TIPS-URI

1

Stergeti capacele borcanelor cu spirt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe