Vinete pane

de rivka in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2009 | 6442 vizualizari

 

Inlocuiesc de minune un schnitzel de carne pentru o zi in care vrem sa mancam bine si fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete de marime potrivita
  • 3 oua
  • faina
  • sare
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Vinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa apa.

Se scurg de apa lasata, se tavalesc in faina alba si apoi se dau prin ou batut cu furculita si se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei de floarea soarelui incins bine inainte.

Se scot pe hartie absorbanta si se servesc calde sau reci, ca si garnitura, sau pe post de schnitzel, sau cu sos de usturoi.

Cu aceeasi metoda se pot face si dovlecei si rosii pane.

Sunt foarte bune, eu le servesc pe post de schnitzel (langa puree de cartofi si compot de mere azi).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Swanheart 1

16.10.2009, 13:01

Da, clar sunt mai bune cu mujdei. Doar ca eu pun si putin iaurt.

liana_geicu 1

04.11.2009, 22:27

In mujdei puteti sa adaugati si rosii coapte pe gratar si zdrobite sau inabusite cu un pic de ulei! Este o nebunie!

elena1988 1

04.03.2011, 09:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini croissants