Vinete umplute

de marcela1979 in Porc, 29 Iul 2016 | 821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 300 ml bulion de rosii
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 100 gr mozarella
  • 2 rosii
  • sare,piper
  • condiment pentru carne tocata
  • ulei 4 linguri
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras  si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se lasa sa se caleasca si apoi se adauga miezul de la vinete si se lasa sa se caleasca impreuna .Se adauga carnea tocata si 100 ml apa si se lasa sa fiarba un pic.Dupa 5 min se adauga bulionul,condimentele si se amesteca si se mai fierbe inca 3 min.S lasa sa se raceasca un pic .

Vinetele se scurg de apa care au lasat-o se pun intr-o tava si se umplu cu amestecul din tigaie.Deasupra se pun felii de rosii si felii de mozarella.Se dau la cuptor la foc mediu circa 30-40 de minute.

Se pot servi cu iaurt,smantana sau ayran.

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute-0
Vinete umplute-1
Vinete umplute-2
Vinete umplute-3
Vinete umplute-4

COMENTARII (8)

 merisor

merisor 1

29.07.2016, 20:14

Bune!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

29.07.2016, 22:34

mirela0911

mirela0911 1

30.07.2016, 22:32

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!