Vinete umplute cu orez nedecortificat

de rivka in Mancaruri de legume, 11 Aug 2010 | 3078 vizualizari

 

foarte satioasa, gustoasa si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca maricica orez nedecortificat
  • 2 vinete micute
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita condimente provencaalse
  • patrunjel uscat fin
  • 4 placi subtiri cascaval olandez
  • hartie de copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu orez nedecortificat:

Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac.

Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se taie in 2 pe lungime si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite. Jumatatile se ung cu mana curata cu putin ulei de masline si se pun in tava de cuptor pe hartie de copt. Miezul rezultat prin scobire se toaca se aseaza in cratita impreuna cu ceapa tocata fin, ardeiul rosu tocat fin , catelul de usturoi tocat fin si 4 linguri ulei masline si se dau la foc mic amestecandu-se din cand in cand pana legumele se inmoaie.

Se opreste focul si se amesteca aceasta compozitie cu 3 linguri de orez , 1 lingurita de condimente provensale . Jumatatile de vinete se dau la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 10 minute.Se scot se umplu cu compozitia de miez cu ardei si ceapa si orez pregatita in prealabil.tava se acopera (cu capac sau folie de aluminii) si se da la cuptor cca 20 minute.In ultimele 5 minute se descopera , se pune deasupra fiecarei vinete o placa subtire de cascaval olandez si se mai lasa pana se topeste cascavalul.

Se scoate tava din cuptor.Se presara deasupra patrunjel fin pentru gust si aspect. Se servesc calde pe un pat din orezul ramas si alaturi de rosii proaspete.

Pofta buna!

 

COMENTARII (15)

Sylvia

Sylvia 1

12.08.2010, 13:28

Vai cum pot sa arate, superbe, tare mult imi place reteta. Nu prea am timp acum ca e piticul in vacanta si ratez ce bunatati faceti.

rivka

rivka 1

12.08.2010, 14:21

multumsc mult silvia, esti tu draguta ca intotdeauna! adevarul e ca si mie mi-e cam "lene" sa postez.

adry88

adry88 1

30.05.2011, 21:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!