Vinete umplute cu orez nedecortificat

de rivka in Mancaruri de legume, 11 Aug 2010 | 6037 vizualizari

 

foarte satioasa, gustoasa si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca maricica orez nedecortificat
  • 2 vinete micute
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita condimente provencaalse
  • patrunjel uscat fin
  • 4 placi subtiri cascaval olandez
  • hartie de copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu orez nedecortificat:

Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac.

Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se taie in 2 pe lungime si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite. Jumatatile se ung cu mana curata cu putin ulei de masline si se pun in tava de cuptor pe hartie de copt. Miezul rezultat prin scobire se toaca se aseaza in cratita impreuna cu ceapa tocata fin, ardeiul rosu tocat fin , catelul de usturoi tocat fin si 4 linguri ulei masline si se dau la foc mic amestecandu-se din cand in cand pana legumele se inmoaie.

Se opreste focul si se amesteca aceasta compozitie cu 3 linguri de orez , 1 lingurita de condimente provensale . Jumatatile de vinete se dau la cuptorul incalzit la cca 240 grade cca 10 minute.Se scot se umplu cu compozitia de miez cu ardei si ceapa si orez pregatita in prealabil.tava se acopera (cu capac sau folie de aluminii) si se da la cuptor cca 20 minute.In ultimele 5 minute se descopera , se pune deasupra fiecarei vinete o placa subtire de cascaval olandez si se mai lasa pana se topeste cascavalul.

Se scoate tava din cuptor.Se presara deasupra patrunjel fin pentru gust si aspect. Se servesc calde pe un pat din orezul ramas si alaturi de rosii proaspete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu orez nedecortificat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Sylvia 1

12.08.2010, 13:28

Vai cum pot sa arate, superbe, tare mult imi place reteta. Nu prea am timp acum ca e piticul in vacanta si ratez ce bunatati faceti.

rivka 1

12.08.2010, 14:21

multumsc mult silvia, esti tu draguta ca intotdeauna! adevarul e ca si mie mi-e cam "lene" sa postez.

adry88 1

30.05.2011, 21:19

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana si cascaval