Vita Stroganoff

de Brindusa in Vita, 2 Mar 2010 | 5456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita, file
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 2 cepe (sau 4 cepe verzi, cum am pus eu)
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingura mustar
  • sare, piper dupa gust
  • 300 ml supa clara de vita (sau apa) fierbinte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita Stroganoff:

Taie carnea fasii subtiri si sterge-o cu servetele de hartie, ca sa nu mai fie umeda. Incalzeste uleiul si soteaza carnea, pana devine maronie.Adauga ceapa si soteza 2 minute. Pune supa (sau apa), adauga sare si piper si fierbe inabusit.

Separat, incalzeste untul si soteaza in el usturoiul intreg, pana devine auriu. Scoate usturoiul si adauga ciupercile. Soteaza-le pana scade toata apa.

Cand carnea e aproape gata adauga ciupercile, oregano, mustarul si gateste pana ce carnea e complet facuta.

Serveste cu smantana si patrunjel verde, cu garnitura de cartofi si castraveti acri (in unele retete castravetii acri sunt pusi chiar in mancare).

 

COMENTARII (7)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

03.03.2010, 07:59

si eu am facut zilele trecute..........e o bunatate

epurasha2bb

epurasha2bb 1

03.03.2010, 17:42

e una din retetele mele preferate! bravo Brandusa!

Oana

Oana 1

13.03.2010, 23:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!