Vitel cu orez basmati&salbatic

de diaconta in Vita, 9 Ian 2011 | 2324 vizualizari

 

E prima data cand fac orezul asta,nu ca ar fi fost cazul la cat sunt de salbatica si fara el.Dar mi-a placut ,mai ales in combinatie cu sosul delicios cu carne de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne vitel (600 gr)
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa mare sau 3 mai mici
  • 2 linguri suc de rosii
  • boabe de piper
  • rozmarin
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu orez basmati&salbatic:

Intotdeauna mi-a placut carnea de vitel gatita cu sos cu multa ceapa si morcov,doua ingrediente la care nu ma zgarcesc daca-i vorba de carne de vita.

Se curata ceapa si morcovii.Morcovii se taie rondele iar ceapa foarte marunt.

Se pun la prajit intr-un vas de ceramica cu putin ulei.Cand s-au inmuiat bine se pune carnea spalata si taiata bucati.

Se lasa si carnea sa se prajeasca putin,se pune sarea si boabele de piper,rozmarinul taiat marunt,se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperind vasul cu un capac.

Este stiut ca,carnea de vita se fierbe mai greu,deci nu pot sa precizez un timp de fierbere.Eu am fiert-o cam 40 de minute.

Cand este aproape fiarta se adauga si sosul de rosii,piperul (macinat de data asta)si inca putin rozmarin .

Orezul l-am preparat dupa instructiunile de pe pachet,am mai adaugat doar cativa morcovei si ardei rosu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vitel cu orez basmati&salbatic 76162
retete culinare - Vitel cu orez basmati&salbatic 76164
retete culinare - Vitel cu orez basmati&salbatic 76166
retete culinare - Vitel cu orez basmati&salbatic 76169
retete culinare - Vitel cu orez basmati&salbatic 76170
retete culinare - Vitel cu orez basmati&salbatic 76171

COMENTARII (53)

diaconta 1

09.04.2011, 17:49

Va sa zica ti-am starnit ceva pofte Horia? Eu nu sunt mare fan orez,mi-a placut in primul rand ca aspect,dar trebuie sa recunosc ca si gustul a fost pe placul meu pana la urma

Bya Ralu 1

28.03.2012, 23:23

o reteta minunata!imi place dia

diaconta 1

28.03.2012, 23:28

Gurita,asa este
imi place carnea de vitel cu sos mult,mai ales langa orezul basmati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S