Vol au vent cu crema de branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 6376 vizualizari

 

Simple, gustoase si de efect!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat de foietaj(1 foaie)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata de la Delaco
  • 50 gr branza telemea mixta, mai putin sarata
  • 50 gr branza de burduf
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vol au vent cu crema de branza:

Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete.

La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic.

Ungem cerculetele intregi  cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.

Peste cerculetele intregi, asezam cerculetele decupate, cele cu gaura si le presam usor, apoi le ungem si pe ele cu galbenus.

Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, sau in forme de briose tapetate cu hartie si presaram peste ele chimen.

Asezam in alta tava si decupajele de aluat, sunt bune si ele de rontait si daca ne mai ramane galbenus de ou le ungem si pe acestea si presaram chimen(mie nu mi-a mai ramas).

Dam tava la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Vor iesi niste cilindri de aluat goi in interior, tocmai buni de umplut cu diverse compozitii.

Pentru umplutura, tocam ceapa solzisori, iar ardeiul in cubulete.

Se pot toca la robot, dar mie imi place sa fie mai mari, sa se simta la rontait.

Amestecam crema de branza cu branza de burduf si telemeaua, apoi adaugam ardeiul si ceapa si omogenizam.

Cu acest amestec umplem formele de foietaj si le ornam cu patrunjel verde, feliute de ceapa si ardei.

Sunt foarte bune si aspectuoase ca aperitive, atunci cand se anunta musafiri, sau cand vrem sa stam la o sueta cu familia.

 

RETETA IN IMAGINI

Vol au vent cu crema de branza-0
Vol au vent cu crema de branza-1
Vol au vent cu crema de branza-2
Vol au vent cu crema de branza-3
Vol au vent cu crema de branza-4
Vol au vent cu crema de branza-5
Vol au vent cu crema de branza-6
Vol au vent cu crema de branza-7
Vol au vent cu crema de branza-8
Vol au vent cu crema de branza-9
Vol au vent cu crema de branza-10

COMENTARII (41)

merisor 1

04.02.2015, 09:45

Sigur, Sidy, cu mare drag!

Sylvia 1

04.02.2015, 10:42

ce frumoase ti-au iesit !!!

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 19:09

Cum de le-am ratat ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04