Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 6 Iun 2015 | 647 vizualizari

 

Chana Masala este un curry cu naut, cu arome intense, complimentate prefect de raita, sosul de iaurt si castravete. Daca le invelim intr-o lipie pufoasa, impreuna cu cateva frunze de salata, aveam reteta perfecta pentru un pranz portabil delicios.

 

INGREDIENTE

Pentru Chana Masala:

  • 400 grame naut din conserva
  • 1 ceapa de marime medie, tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare/piper
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 legatura de coriandru (optional)

Mix de condimente:

  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1 lingurita tumeric
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • 1/4 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 lingurita garam masala (optional)
  • putin piper cayenne (optional)

Pentru Raita din castravete:

  • 1/4 castravete englezesc, taiat cuburi
  • 2 linguri iaurt grecesc cu continut redus de grasime
  • 1/2 lingura de menta proaspata, tocata
  • cateva seminte de cumin
  • sare

Pentru servit:

  • lipii
  • frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete:

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut. 

Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii.

Se adauga nautul, rosiile, jumatate din sucul de lamaie si sarea si se gateste la foc mic 15 minute.

La final, se adauga restul de suc de lamaie. 

Se amesteca toate ingredientele pentru raita si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se unge o lipie cu raita, se aseaza cateva frunze de salata, apoi cateva linguri de Chana Masala. Se ruleaza lipia si se fixeaza cu folie din aluminiu. 

 

 

COMENTARII (7)

dantes

dantes 1

07.06.2015, 06:03

Interesanta!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 08:05

Panacris

Panacris 1

07.06.2015, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!