Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 5 Sep 2012 | 3923 vizualizari

 

Cea mai buna zacusca ce am mancat pana acum, atat pot sa va zic si va recomand din suflet reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3,2 kg ghebe
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg ardei
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogoari
  • 4 morcovi mari
  • 1 litru ulei
  • 650 gr pasta de rosii de casa
  • sare mare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt.
Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac.
Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim.
Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem prin masina de tocat sau robot.
Zeama ce o lasa in oala in care i-ati pus copti, o trecem printr-o strecuratoare si o pastram pentru ca o vom folosi la zacusca.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem in doua.
Intr-o oala punem niste apa la fiert.
Cand clocoteste punem ceapa si o oparim 3-4 minute pentru a iesi amareala din ea.
O scoatem la racorit si o trecem prin masina.
Morcovul il radem de coaja si il spalam.
Il punem intr-o cratita si il fierbem pe jumatate, apoi il maruntim prin masina.
Ghebele le curatam si le spalam in multe ape.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii oparim.
Ii scoatem apoi, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii punem la scurs intr-o sita, dupa care ii trecem si pe ei prin masina.
Intr-o oala mare de tuci punem uleiul.
Adaugam ceapa si morcovul si le inabusim cam 5 minute.
Punem amestecul de ardei cu gogosari si zeama ce am strecurat-o lasata de ei.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, timp in care invartim cu o paleta de lemn.
Dupa ce a fiert cam o ora incorporam buretii si pasta de rosii.

Amestecam bine sa nu se prinda de fundul oalei.
Cand a scazut destul de bine si uleiul se alege la suprafata inseamna ca e cam gata zacusca.
Condimentam cu sare dupa gust, boabe de piper si cateva bucatele de foi de dafin.
Mai lasam cam 5 minute pe foc si o inchidem.
O lasam sa se raceasca.
Spalam borcanele si capacele cu apa fierbinte si le asezam pe un servet sa se scurga bine.
Zacusca rece o asezam in borcane, pe care le umplem cam pe 3/4.
Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa pe 3/4, un prosop de bucatarie deasupra si le asezam pe foc la sterilizat.
Din momentul in care inceapa sa fiarba apa le lasam cam 30-35 de minute.
Le scoatem apoi si le invleim bine intr-o patura groasa si punem un alt rand de borcane la sterilizat si tot asa pana terminam cu toate.
Le lasam invelite pana a 2 a zi, cand le ducem la loc racoros.
Sa aveti pofta si spor daca vreti sa o pregatiti!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca cu bureti 176288
retete culinare - Zacusca cu bureti 176289

COMENTARII (69)

Rocsi 1

09.09.2012, 23:37

Antici

simo_brkic 1

03.05.2013, 23:38

aoleuuu salivez :'(

Rocsi 1

04.05.2013, 10:16

Simo hai sa te servesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55