Zacusca de dovlecei

de elucubratiiculinare in Conserve, 11 Oct 2016 | 229 vizualizari

 

Sper sa nu ma ating pana la iarna de ele 

 

INGREDIENTE

2 kg dovlecei

1 kg ceapă

1/2 kg morcov

1 kg ardei gras roșu/ capia/ gogoșari

1 căpățână usturoi

100 + 100 ml ulei

3 linguri bulion

sare

piper

2-3 foi de dafin

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Alegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau cubulețe. Se unge o tavă cu ulei și se pun legumele. Se stropesc cu ulei și se dă tava la cuptor pentru aprox. o oră și jumătate. O parte din timp se pot acoperi cu folie de aluminiu. Din când în când se amestecă cu o lingură de lemn. După ce am încercat morcovii, pentru că ei se fac cel mai greu și am văzut că sunt gata, oprim focul și lăsăm tava în cuptor pentru minim 30 minute.Între timp coacem pe plită ardeii. Se scot într-o oală, se acoperă și se lasă minim jumătate de oră. După care se curăță și se pun deoparte.   Folosind un robot de bucătărie, tocăm toate legumele, cele de la cuptor, ardeii și usturoiul (curățat în prealabil).   Într-o oală cu fund dublu sau tuci adăugăm 100 ml ulei și adăugăm toate legumele tocate. Adăugăm bulionul, foile de dafin și lăsăm la foc mic 30-40 minute, amestecând constant. Condimentăm cu sare și piper și scoatem frunzele de dafin. Se pune fierbinte în borcane sterilizate și se acoperă cu capace noi de preferință. Dacă folosiți capace vechi, acestea se opăresc, se lasă la răcit și se șterg cu un prosop curat. Se pun în cuptor la 100 grade C pentru 30 minute sau  se fierb pe aragaz într-o oală în care am pus un prosop și am adăugat apă cât să fie 2/3 borcanele în apă. Din cantitățile folosite de mine am obținut 10 borcane de 400 g și un castronel care s-a păpat rapid.

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de dovlecei-0
Zacusca de dovlecei-1
Zacusca de dovlecei-2

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

11.10.2016, 19:38

foarte buna!

mirela0911 1

11.10.2016, 21:02

Cu dovlecei nu am facut, dar sigur e foarte buna!

dantes 1

12.10.2016, 11:51

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04