Zarangollo

de Sidy in Mancaruri de legume, 24 Aug 2011 | 5830 vizualizari

 

Zarangollo este o garnitura usurica, sosita din Spania, in care legumele sunt bine ascunse sub un strat de oua.
Se poate consuma calda ca atare sau alaturi de o bucata de friptura, asa cum am facut si eu....

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 4 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • oregano proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarangollo:

Cartofii si dovleceii se spala bine si se sterg cu un servet absorbant. Cartofii se curata si se taie rondele. Dovleceii se taie si ei rondele, cu seminte cu tot. Ardeiul il taiem fasii subtiri.

Punem uleiul la incins in care calim ceapa tocata pina ce se sticleste. O scoatem cu o paleta si o punem pe un servet absorbant. In uleiul ramas prajim putin pe ambele parti cartofii si ardeiul , la foc mic sa se patrunda bine. Cand sunt gata ii scoatem si pe ei pe servet absorbant.

In uleiul ramas( daca este necesar, mai adaugam) prajim si dovleceii pe care ii vom aseza apoi pe servet absorbant. Intr-o cratita topim untul si asezam in straturi cartofii , ardeiul ,ceapa si dovleceii; ii condimentam.

Batem bine ouale , le condimentam si adaugam oregano taiat marunt. Rasturnam compozitia peste legume, acoperim cratita cu capac si lasam pe foc mic 5-10 minute pina se coaguleaza ouale pe legume. Cand ouale s-au intarit , portionam garnitura si se poate servi.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Zarangollo-0
Zarangollo-1
Zarangollo-2
Zarangollo-3
Zarangollo-4
Zarangollo-5

COMENTARII (18)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:41

yammy yammy

babi5

babi5 1

28.09.2013, 20:37

Sidy

Sidy 1

29.09.2013, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!