Zarzavat pentru ciorba

de Oana in Bulion, 10 Iul 2009 | 28691 vizualizari

 

Este mult mai sanatos zarzavatul facut in casa si mult mai gustos, fara conservanti!

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii coapte, de gradina
  • 4 kg ardei gras
  • 3 legaturi patrunjel
  • 4 legaturi leustean
  • 6 linguri sare grunjoasa
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorba:

Rosiile se spala, se curata de piele, se scot cotoarele (toata partea verde) si se maruntesc la robot (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul gras se spala, se curata si se taie cubulete cat mai mici. Verdeata se spala si se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-o oala inalta si incapatoare si se fierbe la foc potrivit o ora.

Se pune zarzavatul  in borcane de 800 g, deasupra se toarna 2 linguri cu ulei, se inchid bine capacele si se fierb la bain-marie, la foc mic, 2 ore. Se scot pe o patura si se invelesc bine si se lasa asa la racit.

Ies 22 de borcane de 800g. Se poate zarzavatul si in sticle cu gura mai larga, fiecare cum prefera. Un borcan e perfect pentru o oala cu ciorba!

 

COMENTARII (4)

Oana

Oana 1

17.07.2009, 15:14

Multumesc Buni, dar uite ca nu stiam Si am facut in alti ani si cu ardei gras verde si rosu, amestecat, nu s-a schimbat deloc gustul...

karmen

karmen 1

01.09.2009, 10:16

si eu am facut aceasta reteta dar am pus si 2 legaturi de frunze de telina

Oana

Oana 1

06.10.2009, 15:44

Karmen, super! merge la fix telina, se poate pune ce verdeata vrea fiecare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!