Zeppole

de ALIGIULIA in Prajituri, 15 Mar 2013 | 2754 vizualizari

 

SUNT DULCIURI TIPICE ITALIENE

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml apa,
  • 80 gr.unt
  • un pic de sare ,
  • 150 gr faina
  • CREMA:
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar,
  • 40 gr faina,
  • coaja lamaie,
  • 250 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeppole:

Se pune apa la fiert cu sarea si cu untul. Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina, se amesteca energic si se mai pune pe foc pana se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga apoi pe rand cate un ou se amesteca si tot asa pana ce pui toate ouale. Se pune compozitia intr-un posh cu forma de stea si se taie patrate de hartie de copt pe care se pun cercurile de zeppole. Se pun la prajit in ulei incins bine cu tot cu hartie, apoi hartia se desprinde singura si se scoate din tigaie cand pe intorci pe partea cealalta. Se rumenesc bine si se scot in farfurie, se lasa sa se raceasca.

CREMA:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se toarna laptele deasupra si se pune pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa ca o crema. Se lasa la racit, apoi se pune peste zeppole si se orneaza cu dulceata de visine.

GATAA...SIMPLU CA BUNA ZIUA...SPOR LA TREABA!

 

RETETA IN IMAGINI

Zeppole-0
Zeppole-1
Zeppole-2
Zeppole-3
Zeppole-4

COMENTARII (5)

Rocsi 1

15.03.2013, 20:22

Faine!

MotanLaOale 1

15.03.2013, 20:31

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:28

foarte faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04